Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Apă şi energie”. Acțiuni educative și de ecologizare organizate de SGA Alba în școli, grădinițe și pe malurile râurilor, de Ziua Mondială a Apei

Publicat

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sub sloganul „Viață – Apă și energie. Să le prețuim cum se cuvine”, Societatea de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba a organizat săptămâna trecută acțiuni educative și de igienizare a apelor, atât în școlile și grădinițele din județ, cât și pe malurile râurilor Arieș, Veza și Mureș.

Acțiunile educative au durat câte două ore în fiecare școală sau grădiniță, copiii și elevii pregătindu-se timp de două săptămâni cu desene, poezii și cântece, toate legate de tema zilei, apa. Li s-a explicat care este importanța apei în natură și impactul acesteia asupra omului și a mediului înconjurător. Pentru strădania lor, aceștia au fost răsplătiți cu dulciuri și suc, oferite de SGA Alba și instituțiile partenere.

Acțiunile prganizate cu prilejul Zilei Modiale a Apei, s-au desfășurat după cum urmează:

– joi – Școala Gimnazială „Nicodim Ganea”, Bistra (60 de elevi participanți), Școala cu clasele I-VIII din Arieșeni (30 de elevi participanți)

– vineri – Grădinița nr. 9 Alba Iulia, (70 de copii participanți). De asemenea, la activitățile de vineri, au mai participat și elevi din Turda și Câmpia Turzii.

Alături de acțiunile de igienizare a apei, care au avut loc în școli și grădinițe, s-au mai organizat și acțiuni de curățire a malurilor râurilor Arieș, Veza, Cugir, Mureș, valea Aiudului și la confluența râului Abrud cu Arieș, în zona barajului de la Mihoești. De asemenea, au fost montate borne, la confluența râului Mureș cu podul de la Oarda de Jos.

Rolul acestui eveniment este de a crește nivelul de informare cu privire la problemele acvatice la toate naturile, precum și stimularea programelor de soluționare a problemelor acvatice, prin acțiunile organizațiilor implicate, dar și a cetățenilor. În fiecare an, Ziua Mondială a Apei subliniază un anumit aspect al apei curate, anul 2014 fiind axat pe tema „Apă și energie”, cele două sectoare fiind interdependente și într-o strânsă conexiune: pentru producerea de energie electrică este valorificat potențialul apei, iar pentru captarea, tratarea și transportul apei de către diferiți consumatori, se folosește energia electrică.

Ziua de 22 martie a fost desemnată „Ziua mondială a apei” prin hotărârea adoptată de Adunarea Generală a ONU, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Mediul Înconjurator, de la Rio de Janeiro din data de 22 decembrie 1992. România a adoptat Ziua Mondială a Apei un an mai târziu, în 1993.

Această zi reprezintă o bună ocazie pentru a reaminti necesitatea păstrării apei curate și sănătoase, fiind o resursă limitată și vulnerabilă, esențială pentru continuitatea vieții umane. Utilizarea rațională a resurselor acvatice este extrem de importantă pentru asigurarea unui consum normal, suficient și sănătos pentru populație.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax