Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aproape 7900 de tone de cupru, extrase de Cupru Min SA anul trecut. Producție record vândută prin licitație internațională

Publicat

DSC_3022 Cantitate record de concentrat extras în 2016 de la exploatarea Cupru Min SA din Abrud: 39.000 de tone de concentrat de cupru (cu o puritate de 20%), din care s-au obținut 7.900 de tone de cupru. Concentratul extras de companie provine dintr-un zăcământ de tip porfiric, care pe lângă cupru conține și alte metale, dintre care în prezent se mai valorifică aurul și argintul, a afirmat directorul tehnic al Cupru Min SA, Gheorghe Chindriș.

”Cupru Min este o afacere avantajoasă pentru statul român încă din 2006, de când compania înregistrează anual profit. Profitul este asigurat de transparența vânzărilor: Cupru Min SA Abrud vinde concentratul de cupru prin licitație publică internațională, în urma căreia este selectat un trader. Conform ultimei licitații internaționale, în această perioadă este în derulare încheierea unui contract pe o perioadă de 2 ani. Anul acesta, la finalul lunii august, se estimează că se va finaliza noua procedură de licitație internațională, prin care Cupru Min își va asigura vânzările viitoare” se arată într-un comunicat al companiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    duminică, 30.07.2017 at 16:08

    Trebuiau sa duca „folcloristele” pe Valea Sesii cand a avut loc DEZASTRUL ECOLOGIC de anul asta !!! La momentul respectiv recunosteau ca sunt depasiti de situatie ….acum se umfla in pene. Care este pretul REAL platit pentru aceasta cantitate record ???????????? …o stiu doar cei care locuiesc in aval de comuna Lupsa !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax