Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aproximativ 200 kg de materiale medicale, abandonate pe un câmp din Micești, lângă Alba Iulia. Autorităţile cercetează cazul

Publicat

Aproximativ 200 kg de materiale medicale, printre care medicamente şi echipamente au fost abandonate pe un câmp, în zona Micești, lângă Alba Iulia. Produsele sunt de import şi majoritatea în termenul de valabilitate. Potrivit Gărzii de Mediu, este posibil ca aceste materiale să fie ajutoare medicale destinate unor aşezăminte sociale. Autorităţile au demarat cercetările pentru a afla cine este responsabil şi pentru a aplica eventuale sancţiuni, însă susţin că incidentul nu prezintă pericol pentru locuitori.

Echipament textil pentru sălile de operaţie, măști medicale, truse de perfuzii, halate, bonete, medicamente, toate aceste materiale împrăştiate pe o suprafaţă de aproximativ 7 metri pătraţi, abandonate pe câmp din apropierea cartierului Miceşti. Situaţia a fost sesizată autorităţilor, respectiv Poliţie, DSP şi Primărie, care şi-au trimis reprezentanţi la faţa locului. Şeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai a declarat pentru Alba24 că produsele sunt fabricate peste hotare, iar în proporție de 80% se aflau în termen de valabilitate. Termenul dat de șeful instituției pentru a curăța locul, firmei de servicii de salubritate, este marți dimineața, ora 9.00. Hălălai a precizat că este posibil ca aceste materiale să fie ajutoare medicale, care trebuiau să ajungă la cămine pentru bătrâni din județ.

Hălălai a spus că, în urma verificărilor la fața locului s-a constatat că o mare parte din materialul medical abandonat în câmp era încă bun de folosit, pentru că avea termene de expirare în perioada 2015-2017. Toate materialele găsite în zonă erau cu etichetă nemțească, iar reprezentanții Gărzii de Mediu au găsit truse întregi de perfuzoare care aveau termen de valabilitate până în 2017.

Dănuț Hălălai a menționat că materialele au fost adunate într-un singur loc și nu mai sunt împrăștiate pe suprafața pe care le-au găsit, respectiv 7 metri pătrați.

Chiar dacă în apropiere este râul Ampoi şi sediul şcolii din localitate, șeful Gărzii de Mediu Alba a spus că „nu este pericol de infecție pentru oamenii care locuiesc acolo”.

Hălălai a spus că, din primele verificări făcute de DSP Alba,  majoritatea medicamentelor sunt străine și erau pentru boli neurologice. „Nu trebuia să se întâmple așa ceva. Medicamentele și trusele de perfuzoare, dar și alte materiale, curios, încă sunt valabile și puteau fi donate, nu aruncate pe câmp. O să începem să verificăm căminele pentru bătrâni din Alba Iulia și nu numai”, susţine şeful Gărzii de Mediu.

Acesta a precizat că o să înceapă cercetări în acest caz pentru a afla cine este vinovat și pentru eventuale sancţiuni. În momentul de față toate materialele medicale abandonate au fost adunate la un loc, iar zona este securizată. Până dimineață la ora 9.00, firma de salubritate trebuie să curețe zona.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristina

    marți, 15.04.2014 at 02:51

    rusine!!!!multi din cei care sunt internati trebuie sa isi cumpere echipamente pt a fi tratati..deoarece spitalul nu dispune si ele sunt aruncate pe camp.Trist!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax