|

FOTO: Artă chinezească modernă, expusă la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Tablourile a șapte artiști pot fi văzute până în septembrie

IMG_0655Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia găzduieşte, până în data de 8 septembrie, o expoziţie de artă chineză, organizată în colaborare cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud. Vernisajul a avut loc joi în prezența unia din cei șapte artiști, reprezentanți veniți din China precum și organizatori.

Cu ocazia expoziției sunt prezentate lucrări a șapte artiști chinezi Wang Xin Wu, Wang Yin Quan, Wang Xue Feng, Liu Yan, He Lihong, Zhang Jin Feng şi Sun Quan Yi.

Expoziția a fost deschisă de Constantin Inel, directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care s-a arătat încânat de faptul că acest eveniment are loc în instituația pe care o reprezintă și și-a arătat interesul pentru viitoare colaborări.

Despre tablourile expuse a vorbit directorul artistic al Inter Art Aiud, Ioan Hadărig.

IMG_0679„Una dintre teoriile actuale în domeniul artei, discutată în marile muzee ale lumii are două elemente importante: ușa interioară și spațiul interior al unui tablou. La ce ne ajută? Brâncuși spunea „Păsărilor mele nu li se văd niciodată picioarele”. Ușa interioară ne oferă posibilitatea unui contact direct cu arta și autorii artei respectice. În fața unui tablou avem o dublă alegere: contactul direct cu ce vrea artistul să ne transmită și bagajul cultural pe care îl transmite lucrarea. În tehnicile moderne de înțelegere și percepție a unei expoziții, elementul principal înainte de structura pe care o prezintă autorul îl reprezintă ceea ce specialiștii numesc spațiul interior, care dă o idee despre adevărata valoare a artistului contemporan. Fără spațiul interior ne aflăm în fața unei continue reproduceri. Arta chineză a acestei expoziții ne propune câțiva artiști valoroși, tehnici diferite, unele mai aproape de noi altele mai greu de înțeles, datorită modului de realizare. O dimensiune obișnuită a imaginii și o dimensiune interioară a acestui spațiu” a spus acesta.

Ștefan Balog, președintele Inter Art, a precizat că anul viitor se dorește organizarea unei tabere de artă în China.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud. Expoziția va fi deschisă publicului, până la data de 8 septembrie.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=433327avatar Publicat de pe 27 august 2015
Publicat în ACTUALITATE, Arta, Cultura.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • viorel: Vorbiti ca sa va aflati in treaba , lucrurile nu au fost chiar asa Filipescu ala e o **** ***** care il...
  • Carneala ilie: Sofer cat b caut de lucru
  • Ion: Ianuarie 39 lei. Februarie 56 lei. Martie 73 lei..Ori ei sunt batuti in cap ori noi ca ii lasam sa isi bata joc...
  • Pentru tinerii antrepernori: Proiectul trebuie sa îl ai deja făcut de mult ,nu acum când ai auzit de acești bani sa...
  • Alin: În parcare sus la Parcul dendrologic circula 2 vulpi printre mașini

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI