|

FOTO: Artă chinezească modernă, expusă la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Tablourile a șapte artiști pot fi văzute până în septembrie

IMG_0655Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia găzduieşte, până în data de 8 septembrie, o expoziţie de artă chineză, organizată în colaborare cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud. Vernisajul a avut loc joi în prezența unia din cei șapte artiști, reprezentanți veniți din China precum și organizatori.

Cu ocazia expoziției sunt prezentate lucrări a șapte artiști chinezi Wang Xin Wu, Wang Yin Quan, Wang Xue Feng, Liu Yan, He Lihong, Zhang Jin Feng şi Sun Quan Yi.

Expoziția a fost deschisă de Constantin Inel, directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care s-a arătat încânat de faptul că acest eveniment are loc în instituația pe care o reprezintă și și-a arătat interesul pentru viitoare colaborări.

Despre tablourile expuse a vorbit directorul artistic al Inter Art Aiud, Ioan Hadărig.

IMG_0679„Una dintre teoriile actuale în domeniul artei, discutată în marile muzee ale lumii are două elemente importante: ușa interioară și spațiul interior al unui tablou. La ce ne ajută? Brâncuși spunea „Păsărilor mele nu li se văd niciodată picioarele”. Ușa interioară ne oferă posibilitatea unui contact direct cu arta și autorii artei respectice. În fața unui tablou avem o dublă alegere: contactul direct cu ce vrea artistul să ne transmită și bagajul cultural pe care îl transmite lucrarea. În tehnicile moderne de înțelegere și percepție a unei expoziții, elementul principal înainte de structura pe care o prezintă autorul îl reprezintă ceea ce specialiștii numesc spațiul interior, care dă o idee despre adevărata valoare a artistului contemporan. Fără spațiul interior ne aflăm în fața unei continue reproduceri. Arta chineză a acestei expoziții ne propune câțiva artiști valoroși, tehnici diferite, unele mai aproape de noi altele mai greu de înțeles, datorită modului de realizare. O dimensiune obișnuită a imaginii și o dimensiune interioară a acestui spațiu” a spus acesta.

Ștefan Balog, președintele Inter Art, a precizat că anul viitor se dorește organizarea unei tabere de artă în China.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud. Expoziția va fi deschisă publicului, până la data de 8 septembrie.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=433327avatar Publicat de pe 27 august 2015
Publicat în ACTUALITATE, Arta, Cultura.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • AS a SIN: Normal ca a primit aviz nefavorabil, dat fiind faptul ca Guvernul este format din trandafirii rosii in...
  • Rika fara frica: Nare primaria si cja banii pentru spitale ? Sa place hava si dumitrel din functie ca papa banii...
  • jean: n-ai inteles nimic din articol. examinarile CT se faceau noaptea la Alba. era linie de garda pe radiologie....
  • zisu dan: Gazul este un rau necesar ,noi romanii nu stim ce fac distribuitorii de gaz cu vietile noastre .Din pacate...
  • Vai: Și funcționarii unde sunt

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI