Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Au început lucrările de reabilitare la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba. Renovarea primului tronson durează aproximativ două luni

Publicat

Marţi, începând cu ora 7.00, muncitorii firmei care execută lucrările de reabilitare ale spaţiilor Unităţii de Primiri Urgenţe au început demontarea uşilor şi spargerea pereţilor pe primul tronson, respectiv în zona rampei de acces. Pentru ca activitatea să se desfăşoare în condiţii cât mai normale, o parte din coridorul de intrare a fost închis. Medicii şi asistenţii din cadrul UPU vor primi urgenţele şi vor monitoriza pacienţii în două săli. Lucrările la primul tronson ar trebui să dureze aproximativ două luni.

În prezent, intrarea la secţia de Primiri Urgenţe se face pe uşa alăturată, lângă rampa de acces a secţiei. La intrare se înregistrează cazurile care sosesc la unitatea de urgenţă, camera unde se afla capela a fost transformată într-o sală de consultaţii şi monitorizare, iar biroul de internări a fost mutat vizavi de secretariatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, înainte fiind situat în faţă la Registratură-Informare. Monica Oneţiu, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, a spus că luni, 100 de persoane s-au prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe şi a precizat că pacienţii care se confruntă cu afecţiuni minore se pot prezenta şi la medicii de familie, pentru ca secţia să nu se supraaglomereze.

Lucrările de reabilitare şi extindere a spaţiilor de la Urgenţe sunt executate de societatea „Compact Construct” SRL Alba Iulia, iar contractul are o valoare de 975.000 lei fără TVA,  deşi suma estimată pentru această investiţie a fost de 1,3 milioane lei.  Acestea au ca scop îmbunătăţirea actului medical şi creşterea gradului de satisfacţie al populaţiei.

Reprezentanţii spitalului le recomandă locuitorilor să se adreseze UPU doar în cazuri de urgenţe, având în vedere că activitatea în acest domeniu s-a restrâns la aproximativ jumătate din spaţiu, timp de două luni. Tura de 12 ore este asigurată doar de către doi medici, care consultă în acest interval de timp peste 100 de persoane, cu afecţiuni mai mult sau mai puţin grave. Urgenţele majore (cod roşu şi galben) vor avea prioritate, indiferent de oră prezentării în UPU şi a modului în care se prezintă (aduşi de ambulanţa, SMURD sau nu).

După două luni, respectiv la începutul lunii septembrie, constructorii continuă operaţiunile în celelalte spaţii, în tronsonul unde acum se primesc urgenţele, astfel că în total lucrările de reabilitare la UPU ar trebui executate în aproximativ 4 luni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax