Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Cadet pentru o zi” la Colegiul Militar din Alba Iulia. Elevi ai Școlii „Mihai Eminescu”, la instrucție militară

Publicat

Vineri, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a avut loc proiectul „Cadet pentru o zi”. 20 de elevi de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din municipiu au luat parte, pentru o zi, la orele de curs din instituție, s-au familiarizat cu noţinile de bază ale instrucţiei de front, au parcurs traseul aplicativ-militar pentru proba sportivă din cadrul admiterii în clasa a IX-a, iar unii au trecut chir şi pe la frizerie.

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în premieră, între 12 și 14 octombrie şi 27 și 28 octombrie, în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, seria de acțiuni ,,Cadet pentru o zi” în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Craiova, dar și la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

La Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia activităţile proiectului s-au desfăşurat vineri, 13 octombrie, cu participarea a 20 de elevi voluntari, de clasa a VIII , de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, din Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Daniela Filimon, în cadul activităților elevii de gimnaziu s-au integrat, pentru o zi, în programul orar al colegiului. Au participat, inter-activ la orele de curs, s-au familiarizat cu noţinile de bază ale instrucţiei de front, au parcurs traseul aplicativ-militar pentru proba sportivă din cadrul admiterii în clasa a IX-a, iar unii au trecut chir şi pe la frizerie. Astfel, pentru câteva ore au fost cadeţi, fiind plăcut impresionaţi de tot cea au experimentat. La finalul activităţii, cel puţin şase din cei 20, aşteaptă cu nerăbdare să susţină examen de admitere pentru colegiul militar albaiulian, iar cadrele didactice care i-au însoţit, o nouă ediţie a proiectului.

”Cadet pentru o zi” își propune să realizeze schimburi de experiență între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora. 

Foto: Daniela Filimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax