Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cafenea culturală la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Lansări de carte cu scriitorul Ion Brad şi recital Vali Şerban

Publicat

IMG_2725 Joi, 27 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, câteva zeci de persoane s-au adunat la cafeneaua culturală. Pe lângă lansări de carte şi sesuni de autografe din partea autorilor, aceștia au putea vedea şi asculta şi un recital susţinut de Vali Şerban şi Silvan Stâncel. Invitatul special a fost poetul şi scriitorul Ion Brad.

În seria de aniversări au fost incluşi Doina Dreghiciu, Iosif Fiţ, Valer Moga şi Iosif Zoica, lansări de carte și sesiuni de autografe din partea autorilor, în prezența editorilor: Titu Popescu, ”Întâmplări sentimentale” (Editura Ecou Transilvan Cluj-Napoca, editor Nadia Fărcaș) și Vali Şerban, ”Istoria unui vis” (editura Eikon Cluj-Napoca), precum şi un recital muzical susținut de Vali Şerban și invitatul său, Silvan Stâncel.

Invitatul și aniversatul de onoare al cafenelei a fost poetul și scriitorul Ion Brad, care a împlinit la 8 noiembrie vârsta de 85 de ani.

Momentul a cuprins două lansări de carte: Ion Brad, Ilie Rad, ”Dialoguri epistolare săptămânale” (editura Eikon Cluj-Napoca) și Periodicul Cultural ”Acasă”.

Pe lângă acestea, tot în acest moment aniversar s-a lansat și o amplă antologie, în trei volume, ”Ion Brad. Poetul şi criticii săi”, care include cronici şi recenzii despre cărţile sale de poezie, scrise de peste o sută de critici literari, de la G. Călinescu, Al. Philippide, Şerban Cioculescu, Eugen Simion, Dumitru Micu, Mircea Zaciu, până la mai tinerii Adrian Dinu Rachieru sau Răzvan Voncu.

Ilie Rad spunea ”Ion Brad rămâne prototipul ideal al scriitorului bun şi generos, calitate pe care i-a intuit-o şi Lucian Blaga, atunci când (în 1954) i-a scris următoarea dedicaţie pe un volum de versuri: ”Lui Ion Brad, cu bucuria nespus de rară de a fi întâlnit uniţi în aceeaşi fiinţă un poet şi un om. (Lucian Blaga, 23 iulie 1954).”

Lansările de carte au fost prezentate de Mioara Pop, directorul bibliotecii județene, scriitorul Ilie Rad și editorul Vasile Dâncu.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax