Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Călătorie în lumea cărților, cu bibliobuzul, la Căminul de Persoane Vârstnice din Alba Iulia

Publicat

Propunându-şi să aducă mai aproape cartea de comunitate, Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba a pornit înspre cititori cu bibliobuzul. Primul popas a fost făcut miercuri, 14 august 2013, la Căminul de persoane vârstnice Alba Iulia. Pentru că vara este, prin excelenţă, anotimpul călătoriilor, bibliotecarele, Felicia Colda şi Alexandra Salaoru, le-au propus vârstnicilor o altfel de călătorie, cea în lumea cărţii.

Paşii uşor nesiguri, sprijiniţi de baston, auzul ori vederea slăbite, ori alte neplăceri datorate vârstei ori bolii aproape că au dispărut, ca printr-o minune, în minutele când, ghidaţi de personalul căminului şi al bibliotecii, oamenii şi-au ales “destinaţiile de călătorie”: romane istorice, literatură religioasă, nuvele, cărţi autobiografice.

Au avut loc dialoguri de suflet, cu şi despre carte şi o propunere inedită făcută vârstnicilor, aceea de a-şi aşterne pe hârtie gândurile, amintirile, povestea pentru ca, peste un timp, ele să poată fi reunite într-o carte.

„Concluziile desprinse la finalul activităţii nu pot fi exprimate mai simplu şi potrivit decât a făcut-o, cândva, Tudor Arghezi: Cartea este o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri şi frumuseţi”, a transmis Felicia Colda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cristi

    joi, 15.08.2013 at 21:58

    Chiar nu pot sa cred!!!!!! Amarati de batrani care sunt ferm convins ca vedrea nu ii mai ajuta ,o tanti care se da rotunda ca e sefa la treaba asta ….si 15 carti in 40 de rafturi goale…halal idee….tot a lui Hava?

  2. Ion

    vineri, 16.08.2013 at 13:29

    Pardon, sunt doua (2) tanti, care mai bine ar intarca copiii, decat ar face prezentari de carte…???!!! Ideile sunt bune ….dar …cine le prezinta….???!!! Trebuie resuscitarea institutiei….calitatea nu este promovata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax