Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Călătorii inspirate” în Alba. Expoziția fotografiilor, care surprind traseul Prințesei Zulufina, prin locuri încărcate de istorie ale județului

Publicat

DSC_3099 Admiratorii artei fotografice au fost primiți cu brațele deschise la expoziția „Călătorii inspirate”, de la Galeriile Porții III a Cetății, pentru a descoperi traseul pe care l-a parcurs, prin Alba, Prințesa Zulufina, protagonista celui mai nou spectacol al Teatrului „Prichindel”. Premierea acestei piese a avut loc pe 20 septembrie, în Prefața Festivalului de Teatru „Povești”. Însoțită de fotografi talentați, prințesa a cutreierat ținuturile vaste ale județului, de la uimitoarea Cetate Alba Carolina la locurile încărcate de istorie ale Blajului, de la misterele adâncului până la culmile înalte.

Cinci fotografi au însoțit-o la drum pe Zulufina,  Andrei Aftenie, Csaba Besenyei, Vali Ciontea, Horațiu Raul Muntean și Vasile Sârb-coordonator proiect. Aceștia studiază la clasa de arte vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, care a luat ființă în 1995, sub coordonarea profesorului Marius Moga Senior.

La eveniment au participat Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, dar și o parte din fotografii care au transformat-o pe Zulufina într-o vedetă.

Cei prezenți la Galeriile de la Poarta III a Cetății, au putut admira fotografiile celor cinci fotografi, au legat discuții interesante și s-au delectat cu un recital de muzică folk susținut de grupul „Primavera”, coordonat de prof, Marinela Popa, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Aventurile acestui itinerariu pot fi admirate în toate cele cinci zile de Festival la Galeriile de la Poarta III a Cetății, în cadrul expoziției „Călătorii inspirate”.

Ana CIORBĂ

foto: Horațiu MUNTEAN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax