Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania pentru promovarea profesiei de poliţist a ajuns la Cugir. Oferta educaţională a MAI, prezentată elevilor de la Colegiul „David Prodan”

Publicat

DSCN5974 Poliţiştii de la IPJ Alba au fost, vineri, la Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir, unde le-au prezentat elevilor avantajele carierei de poliţist. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei de promovare a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de formare din Ministerul Afacerilor Interne, „Şi tu poţi deveni poliţist”.

Peste 150 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a au avut posibilitatea să afle, de la poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ce presupune munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative şi au avut ocazia să vizioneze filmul de prezentare al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Totodată, elevilor le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.

DSCN5977 Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

În perioada aprilie – iunie şi octombrie 2015 – iunie 2016, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ Şi tu poţi deveni poliţist!”

Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.

Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax