Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Cătălin Predoiu – premierul ”Guvernului PNL” s-a întâlnit la Alba Iulia cu oameni de afaceri, fermieri și mai mulți primari

Publicat

catalin predoiu, alba iulia Peste 300 de oameni de afaceri, fermieri, primari din judeţul Alba şi-au prezentat problemele în cadrul unei dezbateri privind programul de guvernare PNL, organizată de Comisia de Economie si Mediu de Afaceri a Partidului Naţional Liberal Alba şi la care au participat şi prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Pentru mulţi dintre oamenii de afaceri din judeţul Alba cele mai mari probleme, cu care se confruntă este resursa umană şi infrastructura.

Şi prim – vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în urma dezbaterile pe care le-a avut cu oamenii de afaceri din Alba, a constatat că mediul de afaceri merge destul de bine, doar că lipseşte forţa de muncă.

Joi, de la ora 10.00 peste 300 de oameni de afaceri, întreprinzători, fermieri din Alba au participat, la o dezbatere cu un vădit iz electoral privind programul de guvernare PNL, prezentat de prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Cu această ocazie oamenii de afaceri prezenţi în sală au putut să îşi spună problemele cu care se confruntă iar reprezentanții PNL- foști miniștri în guvernele anterioare- să răspundă și să ofere soluții în perspectiva în care liberalii ar prelua puterea.

Majoritatea celor care au adresat întrebări l-au ”alintat” pe Predoiu  cu apelativul ”domnule Prim Ministru”. Premierul guvernului din umbră și-a axat discursul pe atacuri împotriva actualei guvernări și pe promisiuni pe care un posibil viitor guvern PNL le va duce la îndeplinire.

La dezbatere au mai participat şi purtătorul de cuvânt PNL Alba şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele Comisiei de Economie si Mediu de Afaceri a PNL Alba, Simon Albani, copreşedintele PNL Alba, Adrian Teban, dar şi al membri ai organizaţiei judeţene.

IMG_0072 Printre marii întreprinzători din judeţul Alba, care şi-au prezentat nemulţumirile au fost şi directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan Istrate şi directorul IPEC Alba, Cosmin Covaciu.

„Nu e problemă de locuri de muncă, sunt mai multe locuri de muncă decât forţă de muncă, care lipseşte cu desăvârşire în judeţul nostru. Avem o problemă majoră cu infrastructura, şi anume în infrastructura cu electricitate. De cinci ori pe zi cade curentul. Avem o problemă cu drumurile. Avem în fiecare zi avem trafic de 10 TIR-uri care vin şi pleacă de la IPEC”, a spus omnul de afaceri Cristian Covaciu.

YouTube video

Un alt mare întreprinzător din Alba,  directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan istrate care a precizat că „ prima problemă pe care vreau să menţioneze este educaţia şi pregătirea profesională a tinerilor.

O altă problemă este infrastructura, cum a spus şi colegul meu (Cristian Covaciu – n.r). Eu am o flotă de 280 de maşini şi merg pe toate drumurile ţării, pentru că facem livrări la nivel naţional şi ştiu cu ce ne confruntăm. Avem câteva artere de circulaţie care într-adevăr sunt bune, şi la noi în judeţ, dar sunt unele judeţe unde te deplasezi cu 10 km/h.

Ar trebui dată o importanţă mai mare capitalului autohton, care nu pleacă din ţară. Am cinci societăţi şi 750 de angajaţi şi nu am primit niciodată nici măcar un sprijin de la Guvernul României, mă refer şi la impozitarea muncii care este excesivă”.

YouTube video

Prim – vicepreşedintele Teodor Atansiu a confirmat că lipsa forţei de muncă este o problemă, din cauza dispariţiei şcolilor profesionale. „Noi am încercat în judeţul Alba să fim pionieri în România, şi am înfiinţat de la şcoli profesionale, în parteneriat public-privat, adică statul român şi întreprinderile care funcţionează în Alba. Avem câteva meserii care se fac exact acolo unde are nevoie angajatorul. Programul de guvernare pevede relansarea învăţării meseriilor în şcoli şi mai ales în aceste parteneriate public -private”.

PNL Alba Prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a spus că cele mai multe probleme pe care le-au adus în discuţie cei prezenţi sală au fost legate de infrastructură şi forţa de muncă, care lipseşte în judeţ.

„Pentru zona de Munţii Apuseni, infrastructura e critică şi lipsa unei strategii pentru activitate de minerit din zonă. Iar în ceea ce priveşte în general dezbaterile, mi s-au părut preocupaţi de aspectul acesta de educaţie a forţei de muncă.

E clar că oamenii au inţiativă, au idei, au afaceri care merg bine, pot creşte dar nu au cu cine. Ajungem la o problemă esenţială educaţia şi legarea educaţiei de societate, de mediul de afaceri, care sunt tratate central în programul de guvernare al PNL”, a precizat prim -vicepreşedintele PNL.

„Din păcate investiţiile private care ar trebui să vină în Apuseni, ca să rezolve nu problema de infrastructură ci de locuri de muncă, sunt blocate fiindcă domnul Ponta nu mai descoperit investitori după Dan Diaconescu şi am rămas cu ochii în soare aşteptându-i”, a completat Teodor Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat că: „M-am simţit foarte bine la Alba Iulia, ca şi în 2013, în toamnă, când am venit în campania internă, şi apoi în 2014 când am venit în campania europeană şi la campania prezidenţială. E un oraş care face cinste numelui său, şi ăsta este meritul locuitorilor”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax