Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cea mai mare expoziție de Mail Art din lume, organizată de artiștii aiudeni la New York, cu 322 de participanți din 110 țări

Publicat

Cea mai mare expoziție de Mail Art din lume, cu 322 artiști din 110 țări de pe toate continentele lumii a fost vernisată luni, 9 septembrie 2013, ora 18.00 la Sediul Națiunilor Unite din New York. Expoziția intercontinentală, intitulată „Națiuni Apă Culturi”, a fost organizată de artiști aiudeni, iar prin numărul de țări implicate, evenimentul a reprezentat o premieră mondială absolută.

La vernisaj au luat cuvântul Excelența sa Peter Launsky-Tieffenthal – Secretar General adjunct al Națiunilor Unite, Excelența sa Simona Miculescu – ambasador al Misiunii Permanente a României la Națiunile Unite și Ștefan Balog – presedintele Fundației Inter-Art din Aiud. A urmat un moment muzical susținut de artistul american Kenneth Meyer, prezent în acest an și la Festivalul Alba Jazz de la Alba Iulia.

La eveniment au fost prezenți ambasadori, zeci de reprezentanți ai misiunilor ONU, artiști participanți în expoziție și mulți iubitori de artă.

„Expozitia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziții internaționale prin care Fundația Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta si cultura româneasca, dar si arta universala contemporana. Dupa expozitiile organizate la Bucuresti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington DC, Kutztown, expoziția din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activității noastre, reușind să expunem lucrările a 53 de artiști din 32 de țări. A urmat ultima noastră mare realizare, expoziția din martie 2013 de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde am expus 82 de artiști din 52 de țări de pe toate continentele lumii. Această nouă manifestare pe pământ american a reprezentat o altă mare realizare și prin promovarea artei contemporane românești prin cei 48 de artiști români prezenți în expoziție, iar interculturalitatea Fundatiei Inter-Art a subliniat încă odată mesajul propus: valoarea artei contemporane din țara noastră și implicarea unei organizații nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale”, a transmis Ștefan Balog, președintele Fundației Inter-Art Aiud.

Evenimentul a fost organizat de Fundația “Inter-Art” din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Județean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundația Comunitară Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax