Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția de Mail Art organizată de Inter-Art Aiud la New York. Peste 300 de artiști din 110 țări și-au expus lucrările

avatar

Publicat

Expoziția de Mail Art „Națiuni Apă Culturi”, organizată la sediul ONU de către Fundația „Inter-Art” Aiud a reprezentat un record mondial și o premieră. În cadrul evenimentului desfășurat în perioada 9-13 septembrie au fost expuse lucrări ale 322 de artiști de mail art atât români, cât și internaționali, mai exact din 110 țări de pe toate continentele.

Institutul Cultural Român din New York a găzduit în cadrul evenimentului expoziția de artă semnată Ștefan Balog şi lansarea de carte a poetului Ioan Hădărig, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Alba-Hunedoara. Manifesarea a cuprins de asemenea și o prezentare a filmului “Aiud”, realizat de Lorincz Zoltan jr., a catalogului cuprinzând lucrările prezente în expozitie și propunerile de turism cultural în zona judetului Alba, a fotografiilor cu orașul Aiud ale lui Robert Lixandru, a albumului muzical semnat Marius Moga, pe versuri de Ioan Hădărig, a revistei “Aiudul literar”, a albumului “Aiudul de altădată” și a volumului “Liter-Art Aiud” (proiect realizat în parteneriat cu Penitenciarul Aiud).

„Cele două vernisaje au adus în spațiul cultural new-yorkez un proiect amplu construit de Fundația Inter-Art de a promova artiștii români de mail-art, alături de artiștii din întreaga lume interesați de acest tip de expresie artistică”, au transmis organizatorii.

Expoziția de Mail-Art, găzduită de ONU, reprezintă un record mondial și o premieră, astfel că 322 de artiști din 110 țări de pe toate continentele au răspuns invitației transmise de Fundația Inter-Art și au trimis lucrări.

Potrivit organizatorilor, tema proiectului este „pusă sub semnul unei generoase solidarizări între națiuni, culturi de pe toate meridianele lumii. și problematica mondială legată de prezervarea apei și consolidarea unei civilizații responsabile față de această bogăție naturală, indispensabilă vieții”.

Expoziția ”Națiuni Apă Culturi/ Nations-Water-Cultures” relaționează proiectele artistice de acțiunile globale, la care participă 44 de artiști români, cu lucrările lor care au fost editate și într-un catalog în România.

În afară de creațiile mail-art ale artiștilor români, catalogul mai prezintă și lucrările expuse la Națiunile Unite de toți artiștii care și-au trimis picturile, gravurile, desenele și fotografiile, din 110 țări.

Cel de-a doilea eveniment a fost găzduit în galeria ICR New York și în sala Auditorium a aceluiași institut și a prezentat creația recentă a artistului plastic Ștefan Balog: pictură pe pânză sub titlul ”Alte realități”/ ”Other Realities”, artă grafică ”Abstract dreams” și sculptură ”Three-dimensional surrealism”. Expoziția artistului va fi găzduită de Galeria de artă a ICR New York vreme de patru săptămâni.

După vernisajul acestei expoziții, a avut loc și un recital de poezie în limba franceză și română, din volumul poetului Ioan Hădărig ”Poemul tăcerii”/”Poeme du silence”, versiunea în limba franceză, realizat de Marcela Hădărig.

Evenimentul a fost organizat de Fundația “Inter-Art” din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Județean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundația Comunitară Alba.

 

2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  mountassir CHEMAO

  joi, 19.09.2013 la 18:23

  great manifestation artistic congratulation to alls

 2. avatar

  mountassir CHEMAO

  joi, 19.09.2013 la 18:25

  feliciations a tous bonne initiative artististique merci inter art

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Decalaj de 50 de ani între cetățeni și parlamentari, în privința averilor. Ce bani, case și terenuri au aleșii

avatar

Publicat

camera deputatilor

Românul obișnuit va ajunge la nivelul venitului mediu anual încasat de un parlamentar abia peste 50 de ani, arată o analiză realizată de Europa Liberă. Este vorba despre o radiografie care pornește de la ultimele declarații de avere ale parlamentarilor. O comparație cu datele oficiale despre cât câștigă românii de rând și ce economii au. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cum încearcă Guvernul să-i aducă în ţară pe românii din Diaspora. Salariile şi beneficiile oferite

avatar

Publicat

euro bani

Ministerul Muncii va organiza burse ale locurilor de muncă în Diaspora pentru românii care lucrează în şantiere. Încearcă, astfel, să-i convingă să se întoarcă în ţară. Doar că ofertele nu sunt dintre cele mai atractive pentru românii obişnuiţi cu veniturile de peste hotare: li se oferă salarii de până în 1.000 de euro şi abonamente […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Gicu Grozav va performa în Ungaria. A semnat cu formația maghiară Kisvarda

avatar

Publicat

gicu grozav

Albaiulianul Gicu Grozav a semnat miercuri cu formația maghiară Kisvarda, locul 11 din 12 din prima ligă din Ungaria. Atacantul Gicu Grozav a semnat un contract pe un an și jumătate cu Kisvarda, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare, anunță presa din Ungaria. Kisvarda este pe 11, cu 16 puncte, la un punct de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cei trei suspecți în cazul CRIMEI de la Mediaș vor să fie cercetați în LIBERTATE. Contestă măsura arestului preventiv

avatar

Publicat

crima medias

Cei trei suspecți în cazul cumplitei crime de la Mediaș cer să fie cercetați în libertate. Aceştia contestă măsura arestului preventiv dispusă, în data de 14 ianuarie,  de Tribunalul Sibiu. Apelul se va judeca în data de 21 ianuarie la Curtea de Apel Alba Iulia. VIDEO: Recidivistul din Alba, care a ucis un tânăr în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate