Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția de Mail Art organizată de Inter-Art Aiud la New York. Peste 300 de artiști din 110 țări și-au expus lucrările

Publicat

Expoziția de Mail Art „Națiuni Apă Culturi”, organizată la sediul ONU de către Fundația „Inter-Art” Aiud a reprezentat un record mondial și o premieră. În cadrul evenimentului desfășurat în perioada 9-13 septembrie au fost expuse lucrări ale 322 de artiști de mail art atât români, cât și internaționali, mai exact din 110 țări de pe toate continentele.

Institutul Cultural Român din New York a găzduit în cadrul evenimentului expoziția de artă semnată Ștefan Balog şi lansarea de carte a poetului Ioan Hădărig, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Alba-Hunedoara. Manifesarea a cuprins de asemenea și o prezentare a filmului “Aiud”, realizat de Lorincz Zoltan jr., a catalogului cuprinzând lucrările prezente în expozitie și propunerile de turism cultural în zona judetului Alba, a fotografiilor cu orașul Aiud ale lui Robert Lixandru, a albumului muzical semnat Marius Moga, pe versuri de Ioan Hădărig, a revistei “Aiudul literar”, a albumului “Aiudul de altădată” și a volumului “Liter-Art Aiud” (proiect realizat în parteneriat cu Penitenciarul Aiud).

„Cele două vernisaje au adus în spațiul cultural new-yorkez un proiect amplu construit de Fundația Inter-Art de a promova artiștii români de mail-art, alături de artiștii din întreaga lume interesați de acest tip de expresie artistică”, au transmis organizatorii.

Expoziția de Mail-Art, găzduită de ONU, reprezintă un record mondial și o premieră, astfel că 322 de artiști din 110 țări de pe toate continentele au răspuns invitației transmise de Fundația Inter-Art și au trimis lucrări.

Potrivit organizatorilor, tema proiectului este „pusă sub semnul unei generoase solidarizări între națiuni, culturi de pe toate meridianele lumii. și problematica mondială legată de prezervarea apei și consolidarea unei civilizații responsabile față de această bogăție naturală, indispensabilă vieții”.

Expoziția ”Națiuni Apă Culturi/ Nations-Water-Cultures” relaționează proiectele artistice de acțiunile globale, la care participă 44 de artiști români, cu lucrările lor care au fost editate și într-un catalog în România.

În afară de creațiile mail-art ale artiștilor români, catalogul mai prezintă și lucrările expuse la Națiunile Unite de toți artiștii care și-au trimis picturile, gravurile, desenele și fotografiile, din 110 țări.

Cel de-a doilea eveniment a fost găzduit în galeria ICR New York și în sala Auditorium a aceluiași institut și a prezentat creația recentă a artistului plastic Ștefan Balog: pictură pe pânză sub titlul ”Alte realități”/ ”Other Realities”, artă grafică ”Abstract dreams” și sculptură ”Three-dimensional surrealism”. Expoziția artistului va fi găzduită de Galeria de artă a ICR New York vreme de patru săptămâni.

După vernisajul acestei expoziții, a avut loc și un recital de poezie în limba franceză și română, din volumul poetului Ioan Hădărig ”Poemul tăcerii”/”Poeme du silence”, versiunea în limba franceză, realizat de Marcela Hădărig.

Evenimentul a fost organizat de Fundația “Inter-Art” din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Județean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundația Comunitară Alba.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. mountassir CHEMAO

    joi, 19.09.2013 la 18:23

    great manifestation artistic congratulation to alls

  2. mountassir CHEMAO

    joi, 19.09.2013 la 18:25

    feliciations a tous bonne initiative artististique merci inter art

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă, congres PSD: Lista celor care se bat pentru putere în partid. Pe cine susține organizația din Alba

Publicat

psd

Ziua cea mare pentru PSD se apropie. Sâmbătă, 29 iunie, la Congresul extraordinar se vor vota persoanele care vor ocupa funcțiile de preşedinte al partidului, preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţii organizației.  Pentru funcția ocupată până de curând de Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare s-au înscris patru persoane: Viorica Dăncilă, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: ”Flori, fete și biciclete”, plimbare pe două roți și multă voie bună în Cetatea Alba Carolina

Publicat

”Flori, fete și biciclete”, a șasea ediție a evenimentului ”Skirt bike” va avea loc duminică,  30 iunie 2019, de la ora 17:00. Punctul de întâlnire a pasionaților de biciclete va fi chiar inima cetății Alba Carolina, pe esplanada din fața Catedralei Sf Mihail. Cei prezenți, și mai ales cele prezente, sunt încurajate să poarte ținute cât […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

GSP: Tricolorii de la ”Euro 2019”, vizitați la hotel de interlopi periculoși, la scurt timp după meciul România – Franța

Publicat

interlpoi

La scurt timp după fluierul de final al partidei România – Franța, mai mulți interlopi, printre care Nuredin Beinur și Sorin Udrea i-au vizitat pe tinerii tricolori la hotelul la care aceștia erau cazați. Într-o investigație a jurnaliștilor de la gsp.ro, sunt detaliate legăturile de prietenie dintre mai multe personaje ale lumii interlope și figuri […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hoții au și ei conturi de socializare: Atenție la ce postați pe Internet când plecați în concediu. Sfaturi de la polițiști

Publicat

”Tu, acum, nu te afli acasă!… și s-ar putea să nu fim singurii care știu asta” – este sloganul care ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru ficare dintre noi, au transmis reprezentanții Poliției Române. Aceștia atrag atenția cu privire la ce postați pe Internet atunci când nu sunteți acasă. ”Nu puține sunt […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate