Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: CINCI premii pentru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, la olimpiadele naţionale din 2015. Distincţii la Religie, Fizică şi Ştiinţele pământului

Publicat

colegiul militar liceal mihai viteazul liceul În acest an, elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au reuşit să câştige cinci premii la fazele naționale ale olimpiadele școlare. În total, colegiul a întregistrat 15 calificări la 9 discipline, pentru etapele naţionale.

Colegiul uniformelor albastre din Cetatea Marii Uniri se mândrește cu cinci premii obținute de către elevii performeri, astfel:

Premiul I la Olimpiada de Religie – câștigat de către eleva fruntaș Ioana Argatu din clasa a X-a

Premiu special la Olimpiada de Religie – obținut de către eleva plutonier Raluca Borș din clasa a XII-a

Premiul III la Olimpiada de Religie – cultul greco-catolic – elevul fruntaș Luca Marian din clasa a IX-a.

Elevii au fost pregătiți ce către profesor Ioan Nistor.

Disciplina Fizică a fost, și la această ediție, apreciată la nivel național, prin elevul sergent major Vlad Șchiopu din clasa a XII-a care a obținut medalia de bronz din partea Societății Române de Fizică. Disciplina fizică este predată de către profesor Dorina Filipescu.

Demn de apreciat este și faptul că Vlad Șchiopu a reușit să obțină și o mențiune specială din partea M.E.C.Ș la olimpiada interdisciplinară ,,Științele pământului” desfășurată la Brașov în perioada 14-18 aprilie 2015. Această competiție presupune verificarea cunoștințelor dobândite la disciplinele: fizică (profesor Dorina Filipescu), chimie (profesor Lucian Irimie), biologie (profesor Adela Tudor) și geografie (profesor Valer Macarie).

“Aceste reușite demonstrează, încă o dată, că performanța nu este o întâmplare. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se poate lăuda cu astfel de performanțe în fiecare an, deoarece aici se descoperă, se încurajează și se educă inteligența, perseverența și ambiția”, transmit reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax