Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cine sunt absolvenţii de liceu cu MEDIA 10 la BACALAUREAT 2017 în Alba. Unde își vor continua studiile şi cum au reuşit să obţină performanţă

Publicat

19873709_1522942667727328_1909638286_n Media 10 la examenul de bacalaureat pare, pentru mare parte dintre candidați, un lucru nerealizabil. Totuși, există tineri care prin muncă au reușit performanța de a obține cea mai mare notă la toate testele.

Anul acesta sunt cinci candidați din județul Alba care au media maximă la bacalaureat, dintre care 3 sunt de la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, iar ceilalți doi de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș și Colegiul Național „Inochetie Micu Clain” din Blaj.

Toți cei cini elevi de nota 10 din județul Alba vor pleca să își continue studiile la Cluj Napoca.

Vezi şi CINCI medii de 10 la BACALAUREAT 2017 în Alba. TOP 30: Clasamentul celor mai buni elevi după rezultatele la examenul de maturitate

Citeşte şi REZULTATE BACALAUREAT 2017: PROMOVABILITATE de 79,76%, în judeţul Alba, mai mare ca anul trecut. Peste 300 note de 10

Vezi şi TOP LICEE 2017 în ALBA după rezultate BAC, înainte de contestaţii. Clasament IŞJ Alba în funcţie de rata de promovare. Colegiul Militar, pe primul loc şi în acest an, cu 100%

darius catalin popa Darius Popa – absolvent Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, specializarea Filologie

Darius spune că examenul a fost unul relativ ușor însă stresant, cel puțin pentru el.

„Examenul a fost stresant, dar asta pentru că sunt o persoană emotivă și care se autoevaluează extrem de pesimist și din aceastăb cauză am întâmpinat un amalgam de emoții negative ce m-au adus într-o stare de oboseală groaznică.

Dar examenul a fost unul relativ ușor.

Meditații am luat la română și la logică de la două profesoare extraordinare, la istorie am avut pe profesoara de la clasă, care m-a ajutat foarte mult și mi-a explicat tot ce era necesar.

Pentru viitor, eu îmi doresc sa urmez Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca”, a spus Darius, pentru Alba24.ro

filip paul Paul Filip – Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, profil Matematică-Informatică

„În primul rând, din punctul meu de vedere, subiectele au fost accesibile, poate un pic cam ușoare la matematică, având în vedere profilul (mate -info), iar la informatică nu mi s-a părut să fie vreun subiect care să ne creeze probleme prea mari. La română, ce aș putea să zic, nu m-aș fi gândit că o să iau nota asta, întotdeauna am citit și am învățat cât am considerat ca am nevoie pentru mine, pentru cultura mea generală. La română, corectarea poate fi subiectivă, dar se pare că ceea ce am scris a fost în regulă.

Doresc să merg la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la specializarea Automatică și Calculatoare, unde am fost deja admis datorită rezultatului de la simularea organizată în luna mai (nota 10).

Vreau să spun că nu am învățat în mod special în ultima perioada pentru bac, pot să spun că această notă reflectă studiul meu din cei 4 ani, în care am învățat constant” spune Paul Filip.

Paul spune că nu a luat meditații pentru examen, ci s-a pregătit singur.

 

carmen salcudean Carmen Sălcudean – Colegiul Național „Inochetie Micu Clain” din Blaj, profil Științe ale Naturii

Examenul mi s-a părut de nivel mediu, spre ușor chiar. Nu au fost subiecte dificile, ci accesibile pentru majoritatea elevilor, părerea mea.

Am învățat în toți cei 4 ani constant, în general nu mi s-a întâmplat la nicio materie să rămân în urmă cu lecții pe care să-mi fie apoi greu să le recuperez. Consider că acest lucru m-a ajutat foarte mult, motiv pentru care nu mi s-a aglomerat materia pentru bacalaureat acum în ultimele luni de școală. Pot spune că am fost relativ sigură pe cunoștintele mele din cei 4 ani.

Meditații nu am luat niciodată pentru materiile de bac, m-am descurcat singură și nu a fost nevoie”, spune eleva din Blaj.

Carmen are în plan să urmeze Facultatea de Farmacie din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

 

 

12688170_131884060531284_9219439907755686145_n Ioana Zah – Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, profil matematică-informatică

Ca și restul elevilor care au obținut nota maximă, Ioana spune că examenul a fost ușor și nu a luat meditații.

„Examenul mi s-a părut foarte ușor, iar ca timp de învățat am început de anul acesta să învăț temeinic, dar pregătirea de la clasă a fost baza. Adică în mare cunoștințele le-am avut din liceu.  Nu am luat meditații la nici o materie”, spune Ioana.

Tânăra vrea să își continue studiile la Facultatea de Arhitectură din Cluj-Napoca.

 

 

 

Tot media 10 a obţinut şi Gabriela Monica Tîrziu, de la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

19873800_327900947642522_817922155_n „Am învățat singură. M-au ajutat mult profesorii de la clasa, în sensul că au fost mereu disponibili.
Și pot spune că mi s-a potrivit stilul lor de predare și a făcut o diferența și faptul că îi apreciez ca oameni și am fost, consider eu, compatibili într-o oarecare măsură.
Subiectul la romana m-a surprins, nu ma așteptam să dea ce s-a dat și m-am panicat putin când am văzut, mai ales când am auzit după examen ca opinia generală e ca a fost totuși destul de greu.
La istorie mă așteptam să iau o nota mare, pentru ca mi-a părut accesibil subiectul. La sociologie nu aveam nici o idee de notă, nu m-am putut autoevalua” spune Gabriela.
Eleva de la HCC spune că nu a învățat excesiv și nici nu a luat meditații.
„Mi-am făcut sinteze și schițe și am încercat să nu intru într-un cerc vicios în care sa îmi reproșez că nu fac destul, că nu îmi dau destul silința. Pentru că sincer nu a fost un efort pe ultima suta de metri, mai degrabă am învățat în clasă pe parcursul anului.
De fapt trebuie sa recunosc ca cea mai intensa perioadă a fost luna dinainte de examen. Atunci pot spune că am fost stresată de bac și că am încercat sa învăț, deși nu am urmărit neapărat să învăț cât mai mult ca volum” a mai spus Gabriela.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax