Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Circulaţia pietonilor în zona sensului giratoriu din centrul oraşului Alba Iulia va fi dirijată prin semafoare cu buton

Publicat

_DSC7187 În zona sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu – Ardealului – Calea Moţilor vor fi montate semafoare pentru pietoni, acţionate cu buton. Din ce spun reprezentanţii Primăriei, lucrările de modernizare ce au vizat sectorul arterei Tudor Vladimirescu ar trebui să fie gata în două săptămâni. Reamintim că acestea presupun şi amenajarea a 94 de locuri de parcare cu plată, a unor zone verzi, iar axul şoselei va fi mutat.

În ceea ce priveşte semaforizarea intersecţiei cu sens giratoriu, măsura vizează atât siguranţa pietonilor, cât şi fluidizarea circulaţiei.

Având în vedere starea avansată de degradare a pietonalului de pe partea vestică a străzii Tudor Vladimirescu (tronson cuprins între magazinul Unirea şi BCR), precum şi traficul intens în orele de vârf  îngreunat de parcările amenajate în lungul străzii, ce blochează o bandă de circulaţie, s-a propus refucţionalizarea acestei zone situate la nivel central.

Este în amenajare şi spaţiul din zona magazinului Unirea şi din faţa Băncii Comerciale Române. De asemenea, se va moderniza zona pietonală, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem irigaţii. Totodată s-a prevăzut montarea de mobilier urban nou. Suprastructura sistemelor rutiere va fi formată din beton asfaltic, piatră cubică, pavele din beton vibropresat compact şi tip grilă.

Valoarea contractului de lucrări încheiat în 31.07.2014 cu Elis Pavaje SRL Petreşti este de  4.678.047,51 lei şi durata este de 12 luni. AICI şi AICI alte detalii despre proiect.

Citeşte şi Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,2 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje

Citeşte şi FOTO: Parcare cu plată, amenajată în centrul municipiului Alba Iulia, în cadrul proiectului de modernizare a străzii Tudor Vladimirescu

Citeşte şi FOTO: Centru comercial şi 76 de locuri de parcare în centrul oraşului Alba Iulia, zona Tudor Vladimirescu. Proiect de reconfigurare a Pieţei Sifor

Reamintim că Primăria Alba Iulia are în plan amenajarea a cinci sensuri giratorii noi în zone aglomerate din Alba Iulia, pentru fluidizarea circulaţiei. Pe lângă cele finalizate, la intersecţia străzilor Goldiş şi Revoluţiei, respectiv Cloşca cu Revoluţiei, mai sunt proiectate alte trei, în intersecţiile: Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Vlad

    luni, 06.07.2015 at 22:42

    Incercati cu un semafor pt pietoni si la intersectia Transilvaniei cu Revolutiei.

    • Bianca

      marți, 07.07.2015 at 08:52

      Asa este. Trebuie un semafor in acea zona! Pietonii trec tot unul cate unul

    • @Vlad

      marți, 07.07.2015 at 11:12

      Se lucreaza deja… Mai iesi din casa din cand in cand.

  2. albanezul

    marți, 07.07.2015 at 06:34

    Proasta idee,acum sa vezi blocaje!La cat de circulata este zona vor ramane mereu masini blocate fix in giratoriu,asa se pierde total rostul lui.In cel de la piata cetate se vede cat de aiurea este ideea.Mutate trecerile de pietoni mai departe si era ok.Apropo,B dul revolutiei este „sugrumat” de masinile parcate care blocheaza permanent o banda ,de ce nu se rezolva problema ?Macar o taxa pe ora sa se ceara,sa nu mai stea cu zilele cate o masina si altii ce ar dori sa opreasca 5 minute nu au unde.

  3. Claudiu

    marți, 07.07.2015 at 13:08

    Este foarte bine daca se pun semafoare pt. pietoni, cum sunt la piata in cetate,se fluidizeaza traficul.

  4. @albanezul

    marți, 07.07.2015 at 14:04

    Vad ca si aici comentezi (aiurea). Pai hai sa vedem, geniule, cum stam cu traficul. Studiu de caz: intersectia de la Piata (Cetate). Situatia 1. Fara semafor si fara sens giratoriu = blocaj. Situatia 2. Cu semafor, fara sens giratoriu = blocaj (in caz ca ai uitat pana unde se intindeau cozile de masini iti reamintesc : pana la Closca si pana la Mercur) Situatia 3. Cu sens giratoriu si fara semafor = blocaj ( a fost si asa o scurta perioada pana s-a vazut ce dezastru a iesit) Situatia 4 (actuala): Cu semafor si sens = trafic FLUENT pentru o asemenea zona, ca doar nu poti zbura prin oras. Ai mai vazut blocaje sau coloane de masini pana la Mercur sau Closca? Sa faci o poza sa ma minunez si eu.

    • albanezul

      vineri, 10.07.2015 at 08:58

      Da,comentez ce vreau,este democratie,nu am nevoie de dv.ca sa-mi confirmati parerile,Fiecare are un unghi de vedere propriu.Nu sunt ‘geniu’ cum ma catalogati rautacios,nu-mi place personal situatia si imi exprim parerea.Nu am zis ca nu sunt o idee buna,am spus punctual ca daca ar fi semafoarele acelea puse la o distanta ceva m mare de giratorii ar fi mai ok.Stiti ca legal nu ai voie sa stationezi in sensul giratoriu??Ce se intampla cand e verde la pietoni?Exact,cei care vor sa se deplaseze spre zona unde acum au rosu,blocheaza sensul giratoriu fiind obligati sa stationeze.Citez:” prin amenajarea trecerilor pentru pietoni la distanță față de intersecție se asigură fluența circulației și se reduce riscul accidentelor”.Legea zice asa:”Nu ai voie sa iti opresti autoturismul nici in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu”
      Atata timp cat nu se elibereaza si a 2a banda de circulatie,cea blocata de masini parcate,poti face 1000 de giratorii ca tot bara la bara ajungi 200m mai departe,in celebra zona de la spital.Deci,esti fericit ca nu mai stai in coloana la piata?Lasa ca stai de la stadion pana acolo..si apoi de la spital pana la capat.Este principala artera a orasului,nu straduta de cartier!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax