Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: CJ Alba a lansat un proiect pentru șomerii din Regiunile Centru şi Nord Vest. Peste 2.000 de persoane participă la cursuri de formare și consiliere

Publicat

Consiliul Judeţean Alba a lansat, luni, un proiect confinanţat din fonduri europene prin care o parte din cei aproape 10.000 de şomeri din judeţ vor putea să-şi găsească un loc de muncă. Proiectul POSDRU se adresează unui număr de 2.400 de persoane neangajate din Regiunile Centru şi Nord Vest, care vor participa la cursuri de formare profesională, servicii de consiliere şi orientare profesională şi asistenţă pe piaţa muncii. Valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de euro.

Proiectul “Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă” este implementat de CJ Alba în parteneriat cu Asociația pentru Infrastructură Regională și Dezvoltare Durabilă Someș-Dej, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Asociaţia A.S.M.E.A Ocna Mureș, IBS – CEMES Institut GmbH Germania și Asociația Prometeu Câmpia Turzii.

La evenimentul de lansare al proiectului au participat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, eful Biroului accesare şi coordonare proiecte din cadrul CJ Alba, Lenica Bucur, managerul de proiect, Marinela Verdeș, dar și alți parteneri ai proiectului.

Cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”, proiectul are o valoare totală de 12.861.652,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 12.604.418,96 lei.

Perioada de implementare este de 18 luni, începând cu 4 aprilie 2014.

Obiectivul proiectului este creşterea capacităţii de ocupare a persoanelor fără un loc de muncă din regiunile Centru şi Nord-Vest, prin dezvoltarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare corelate cu aptitudinile individuale, educaţia, potenţialul de muncă şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Potrivit reprezentanţilor CJ Alba, în judeţ sunt 9.900 de șomeri din care numai 3.300 beneficiază de indemnizație de șomaj.

Un număr de 2.400 de persoane din Regiunea Centru și Nord-Vest, dintre care 1.250 de șomeri și 1.150 de persoane în căutarea unui loc de muncă sunt beneficiarii acestui nou proiect, care vor primi servicii de formare profesională, orientare şi consiliere profesională personalizată, formare profesională corelată cu cerințele pieței muncii (pentru 2.208 de șomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă), aplicarea de metode inovatoare bazate pe transferul de bune practici europene în activitățile de formare profesională şi în cele pentru stimularea antreprenoriatului, asistarea în demararea a 15 activităţi independente, plasarea asistată a 287 beneficiari pe piaţa forţei de muncă.

Din Regiunea Centru sunt înregistrate 1.370 de persoane pentru acest proiect, iar din Regiunea Nord-Vest sunt 1.030.

Cristina NICOLA, Raul BACIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. david

    marți, 29.07.2014 at 07:11

    interesant articol, insa din pacate de ce nu spuneti si cum un somer poate participa la aceste cursuri sau se merge pe relatii si pile cumva ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax