|

FOTO | Colocviile de Literatură și Artă, ediția XXI, la Aiud: Teatru, poezie contemporană, expoziții de artă plastică și prezentări de carte

Aiudul a găzduit, în acest sfârșit de săptămână, una dintre cele mai interesante și atipice manifestări culturale contemporane, Colocviile de Literatură și Arte, ediția XXI. Colocviile sunt deschise tuturor scriitorilor, artiștilor plastici, criticilor literari și de artă într-o încercare temerară și inedită de definire și redefinire a spațiului artistic contemporan.

Deschisă experimetului artistic și valorii consacrate a actului artistic manifestarea a cuprins:

– secvența teatrală susținută de regizorul Gelu Adrian Badea prin lucarea „Prințul Minor”, lansată în premieră la Aiud, o prezentare a vieții și activității lui Radu Penciulescu, și de lector univ. dr. Raluca Sas Marinescu, cea care a introdus publicul în atmosfera cărții

– secvanța poeziei contemporane prin lecturile publice susținute de Anca Elena Serpe, George Tei și Ioan Hădărig din poezia lui Nicolae Komives

– secvența litaraturii contemporane scrise, prin cărțile semnate de Anca Elena Serpe, George Tei, Nicolae Komives, Aurel Pantea, prezentate de Cristina Smadea şi a Ioan Hădărig.

– secvenţa artei contemporane prin expoziţie de artă plastică semnata Ana Pantea şi prin expoziţia de grafica Andor Komives.

– secvenţa proiectelor literare inedite şi atipice: Volumul Liter-Art 2013 – proiect derulat în Penitenciarul Aiud.

– secvenţa restituirii documentare „Aiudul literar” şi volumul „Ioan Bartis : Ala-Bala” (recuperarea unor culegeri folclorice din zonă și a unor cântece pentru copii).

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Liviu Rebreanu, Fundația Inter-Art Aiud în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Biblioteca Lucian Blaga Alba și Primăria și consiliul municipiului.

Vă prezentăm câteva fotografii realizate de Radu Colcer, Claudiu Cordea și Zoltan Balog:

URL scurt: http://alba24.ro/?p=324358avatar Publicat de pe 23 iunie 2014
Publicat în ACTUALITATE, Arta, Cultura, Literatura.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • coco: Din poze se vede clar … aceste masini nu s-au tamponat … masina de politie a lovit Skoda in roata...
  • bogdan: Trist ca se imbolnavesc oameni de la mancare, dar eu Am avut Nunta l salile Mercur si inca vreo 1000 de alti...
  • Andrei: Reveniti cu detalii. Cel mai important detaliu, pe langa sanatatea oamenilor, ar fi sa ne spuneti si...
  • Dete: Eu zic ca daca vreodata vreun hot iti fura masina iar politistii prind culoarea rosie la semafor sa opreasca...
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: apa ctta alba e de vina ! ei astupa gropile ! dau licitatie numa pt asfalt !

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI