Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Concursul Național de Vinuri s-a încheiat. Au fost acordate 64 de medalii, dintre care 10 pentru vinurile de Jidvei. Vezi rezultatele

Publicat

dumitrel

Concursul Național de Vinuri „Strugurele de Aur”, desfășurat pe 3 și 4 septembrie, s-a încheiat. Astfel, după două zile în care și-au folosit simțurile la maxim, degustătorii profesioniști au acordat premiile: 64 de medalii, dintre care 10 pentru vinurile companiei „Jidvei”. Rezultatele concursului au fost prezentate de reprezentantele Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), Delia Stătescu și Rodica Părău, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.   

Juriul a analizat 162 de probe de vinuri albe, rosé, roșii și spumante, trimise de 27 de producători din România. În prima zi, luni, probele de vin au fost testate de două comisii de jurizare, alcătuite din degustători profesioniști, membri ADAR. Comisia 1 a fost formată din președintele ADAR, Dan Boboc, Delia Stătescu, Cristina Tana, Florian Dănoaie și Dorel Popa. Din comisia 2 au făcut parte Diana Pavelescu, Rodica Părău, Florin Dănoaie, Traian Petrea și Sorin Burnete. Marți, juriul a fost compus dintr-o singură comisie, din care au făcut parte Delia Stătescu, Rodica Părău, Florion Dănoaie, Traian Petrea și Dorel Popa.

„Noi considerăm că ne-am făcut datoria așa cum știm să ne-o facem de obicei și că am jurizat corect aceste vinuri și nu avem decât să mulțumim organizatorilor, că au avut încredere în noi și că ne-au chemat și anul acesta să jurizăm concursul Strugurele de Aur”, a declarat Delia Stătescu.

În total, au fost jurizate 102 vinuri albe, din care 3 spumante și 9 vinuri de colecție, 10 vinuri rosé și 50 de vinuri roșii. Cel mai vechi vin prezentat a fost din colecția cramei Cotnari, o Grasă din 1979.

Potrivit regulamentului, 40% dintre vinuri au fost medaliate, acordându-se 64 de medalii, dintre care 42 de aur și 22 de argint. Comisiile au decis să acorde medalia de aur începând cu nota 89, iar cele de argint au fost acordate până la 40% din numărul total, deși toate vinurile din concurs au avut note de medalii. Cea mai mare notă a fost 92.67 și a fost acordată unui vin de colecție din 1986, din soiul Fetească Albă.

Dintre producătorii locali, „Jidvei” a obținut 10 medalii, dintre care 7 de aur și 3 de argint, „Domeniile Boieru” – 2 medalii de aur, „Castel Vinum”  – 1 medalie de aur și 3 de argint, iar „Cramele Halewood” Podgoria Sebeș – 1 medalie de aur și 1 medalie de argint.

„Vreau să apreciez calitatea deosebită a vinurilor care progresează de la an la an. Am avut vinuri foarte bune anul acesta, vinuri corecte, foarte bine pregătite tehnologic, ceea ce demonstrează profesionalismul tuturor producătorilor care au trimis probe la acest concurs. A fost destul de greu pentru comisii să aleagă și să noteze probele, pentru că au fost foarte multe vinuri bune și, din această multitudine de vinuri foarte bune, a trebuit să le alegem pe cele mai bune. Îi felicit pe toți producătorii și le doresc să aibă o recoltă de struguri bună și o calitate a vinurilor excepțională”, a adăugat Rodica Părău.

Acestea sunt rezultatele Concursului Național de Vinuri. Pentru a mări imaginea, dați click pe poze:

Vedeți aici cum s-a desfășurat prima zi a Concursului Național de Vinuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO-VIDEO |Concursul Naţional de Vinuri „Strugurele de Aur” la Alba Iulia: Licoarea câştigătoare va fi aleasă din 100 de probe înscrise | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax