Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concursurile profesionale ISU din cinci judeţe, la Alba Iulia. Probele ştafetă şi escaladare a turnului de instrucţie, înalt de 13 metri

Publicat

Joi au început probele pentru cinci echipe ale ISU, în cadrul concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, etapa zonală, ce se desfăşoară la Alba Iulia pentru judeţene Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara și Alba. Cei 50 de reprezentanţi ISU, câte 10 din fiecare echipă, au trecut de testările de escaladare turnului de instrucţie şi ştafeta de 400 de metri cu obstacole.

Prima probă, scara de fereastră, s-a desfăşurat la sediul Detaşamentului de Pompieri din Alba Iulia şi a constat în escaladarea unui turn de instrucție de 13 m înălțime.

Concursul a continuat, joi, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, cu ştafeta 4×100 metri, adică parcurgerea unui traseu de 400 m cu diverse obstacole, de echipe formate din patru concurenți.

A treia probă, vineri, este pista cu obstacole pe 100 metri – parcurgerea unui traseu în care se escaladează un gard de 2 m și se trece peste o bârnă de echilibru cu 2 role de furtun în mâini.

Tot vineri, loturile reprezentative ale celor cinci judeţe se vor întrece în realizarea dispozitivului de intervenție la motopomp. Contra cronometru, se formează un dispozitiv de furtunuri și se umple unbazin aflat la 100 m de linia de start.

Concursul cuprinde probe individuale și pe echipe. Festivitatea de premiere va avea loc pe Stadionul “Cetate” din municipiul Alba Iulia.

În funcţie de performanţele obţinute la etapa zonală (timpii calculaţi), atât la individual, cât şi pe echipe, se face selecţia pentru etapa naţională. Aceasta va fi organizată, cel mai probabil, la sfârşitul lunii august, la Sibiu. În ordinea descrescătoare a rezultatelor, se califică primele 10 judeţe, cărora li se alătură echipa campioană a ediţiei de anul trecut şi echipa gazdă.

foto: Daniel BLOSS

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax