Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Controale la cluburi și localuri din Alba. Amenzi de 5.500 de lei şi cinci avertismente, în weekend. Precizări de la ISU Alba

Publicat

16231362_1248333091914805_516743333_o După incendiul ca a avut loc sâmbătă dimineața, în clubul Bamboo din Capitală, reprezentanții ISU Alba au derulat controale în localuri din Alba Iulia şi alte locaţii din judeţ. Au fost aplicate trei amenzi, în cuantum de 5.500 de lei şi cinci avertismente.

“Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în cursul nopții, pompierii alături de reprezentanți ai structurilor MAI, constituiți în echipe mixte, au derulat controale și verificări la imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros.

Astfel, în perioada 21-23 ianuarie 2017, s-au executat 7 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 3 amenzi şi 5 avertismente, în cuantum de 5.500 lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 5 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu”, transmite ISU Alba.

La nivel naţional, reprezentanţii MAI au dat amenzi de peste 200.000 de lei, într-o singură noapte, după controale la 162 de cluburi şi discoteci, pentru nerespectarea regulilor pe linia apărării împotriva incendiilor. Măsurile au fost luate după incendiul de la Clubul Bamboo, de sâmbătă dimineaţa.

Vezi şi FOTO-VIDEO: INCENDIU la Clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au fost rănite, iar clădirea a ars complet. Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis dosar penal

Citeşte şi MAI: Amenzi de peste 200.000 de lei pentru localuri, într-o singură noapte, după incendiul de la Clubul Bamboo. Pompierii şi poliţiştii au derulat 162 de controale

„În cursul nopții (sâmbătă spre duminică – n.r.), s-au executat 162 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat:

– exploatarea instalaţiilor electrice

– funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare

– funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor

– obstrucționarea căilor de evacuare

– instructajul angajaților

– obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecție a celor care frecventează astfel de locații, MAI reaminteşte următoarele obligații pe care administratorii trebuie să le respecte:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia în vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;

– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu;

– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 3.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 3.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Rika fara frica

    luni, 23.01.2017 at 13:52

    Da pompieri au voie sa parcheze aiurea ? daca parca altcineva loa amenda de la militenii ……….

  2. Yul

    luni, 23.01.2017 at 15:15

    Dar cei de isu fac controale numai după ce mor oameni sau ard anumite locații? Trăiască isuu!

  3. Decret

    marți, 24.01.2017 at 23:19

    Rika….pt ce sa ” loa ” amendă? În primul rand nu e parcare….se numește oprire sau staționare. Și poate ne arăți tu vreun indicator care sa le interzică oprirea sau staționarea în acel loc….mai departe nu îți explic ca e cam greu pt tine. Eu zic ca dacă ai locui tu în zona cu oprirea interzisa și sa ai incendiu la propria locuință ,acești ” indivizi ” sa îți spună ca le pare rău dar nu pot interveni sa iti stingă incendiu ca nu pot opri ca ” loa ” amenda de la milițieni…
    Frustratule…i-a explicăne tu cu ce încurcă masina aia acolo….uimeștene

    • Rika fara frica

      miercuri, 25.01.2017 at 10:34

      poate esti **** ! in fata sau in spate la trecerea de pieton nu se opreste si nici langa intrarea in intersectie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax