Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cora Trade Center din Alba Iulia, în TOP 10 firme de birotică și papetărie, la nivel național. Împlinește 10 ani de activitate

Publicat

IMG_9547 Compania Cora Trade Center din Alba Iulia împlinește 10 ani de activitate. Prin multă muncă a fost consolidat un brand național, care în 2013 a ajuns pe locul șapte în România, în topul companiilor care comercializează birotică și papetărie. Anul acesta firma a devenit partener educațional autorizat Microsoft, a deschis primul magazin CTC Store de birotică și papetărie și a participat la târgul internațional pentru utilaje și materiale de ambalare All Pack de la București.

În cei 10 ani de activitate, compania a derulat investiții de aproximativ 1 milion de euro.

IMG_9564 „Suntem o firmă care de fiecare dată când a fost cu putință, tot ce am investit am investit cu partenerii din Alba. Chiar dacă poate aveam oferte mai bune din alte părți, am încercat să luăm mașinile din Alba Iulia, am încercat să construim doar cu firme din Alba Iulia, am încercat să facem diverse activități în zona noastră pentru ca banii investiți de noi să rămână la comunitatea acestui județ”, a transmis Radu Bartoș, managing partner CTC, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

În anul 2014, Cora Trade Center a avut o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro, anul acesta cifra fiind estimată la 9 milioane de euro.

IMG_9565 „Dorim să mulțumim comunității, deoarece datorită ei în 10 ani am reușit să ajungem în TOP 10 cele mai bune firme de birotică și papetărie, la nivel național. Avem parteneri cu care am pornit la drum, avem furnizori cu care suntem alături de 10 ani și datorită muncii în echipă am ajuns să ne respectăm. Acest trio al echipei partenerilor, furnizorilor, este completat de clienții noștri din Alba Iulia, care au fost primii care ne-am ajutat și au fost mulțumiți de produsele și serviciile noastre. Le mulțumim că au avut încredere în noi”, a transmis Cosmin Stanciu, managing partner CTC.

Compania Cora Trade Center s-a lansat în anul 2005, pe 12 decembrie. A pornit de la un concept simplu, în care fondatorii își doreau ca cei care le trec pragul să găsească o gamă de produse cât mai variată, asemeni unui „centru comercial”, care îți face cumpărăturile mai ușoare și mai plăcute. „Am început în 2005 cu un angajat și vă spun că acel angajat este încă alături de noi. Ne mândrim și asta demonstrează calitatea și dorința noastră de a fi o familie”, a spus Cosmin Stanciu, managing partner CTC. „În ceea ce privește investiția inițială, s-a început cu un minicredit din bancă, de 10.000 de euro, luat în nume personal”, a completat Radu Bartoș, managing partner CTC.

În 2006, cei doi fondatori, Cosmin Stanciu și Radu Bartoș, fac primul pas spre dezvoltarea unei echipe puternice, angajând primii membri. Sediul companiei se mărește și apar primele contracte importante de distribuție cu întreprinderi locale.

2007 aduce cu el primele contracte pentru import, din Ungaria și India, un pas important în dezvoltarea unei afaceri ce avea să devină un important jucător pe piața de birotică și papetărie din România. În 2008, sediul companiei se mărește din nou și apare prima companie, ca unitate protejată a Cora Trade Center – Golden Soul.

Erich Krausse, Herlitz, Xerox, Vibac – nume importante care, în 2009, devin parteneri ai Cora Trade Center. Un pas important care dovedește nevoia de perfecționare și de a aduce calitate clienților companiei. Urmează anul 2010, an în care se pun bazele tipografiei unității protejate a Cora Trade Center, Golden Soul și apare prima marcă proprie de produse, înregistrată la OSIM sub numele de Rosetta.

În 2011, compania se extinde prin achiziționarea unui utilaj de producție cu folie stretch manuală și se semnează primul contract de asigurare de creanțe cu firma Coface Austria Kreditversicherung AG Sucursala România. Dorința continuă de perfecționare și îmbunătățire a serviciilor oferite duc compania în 2012 spre optimizarea proceselor de aprovizionare și depozitare.

2013 este anul în care celor doi fondatori li se alătură cel de-al treilea partener, Mariel Petric. Împreună cu noua arie de expertiză a acestuia, se implementează un nou sistem de software ERP și BI, axat pe eficientizarea proceselor de lucru și rapoarte. Perseverența echipei extinde spațiul de depozitare și birouri la 2.300 de mp, în 2014 și semnează două contracte pentru fonduri nerambursabile MINIMIS, în valoare de 230.000 de Euro.

Urmează 2015, anul în care se împlinesc 10 ani de performanță, profesionalism și calitate. 10 ani de muncă și dăruire constantă a echipei Cora Trade Center, care au adus cu ei afilierea ca și partener educațional autorizat al Microsoft și au extins numărul de angajați către 70.

Tot în 2015, Cora Trade Center participă la târgul internațional pentru utilaje și materiale de ambalare All Pack, deținând cel mai mare stand din cadrul expoziției, unde compania a prezentat utilajele de ambalare pe care le comercializează în România, Bulgaria, Moldova, Slovenia cât și în Ungaria.

IMG_9563 „CTC nu înseamnă în acest moment doar papetărie și birotică. Înseamnă și produse de curățenie, service, rețelistică și consumabile IT, articole de lux, mobilier de birou și în ultima perioadă, din ce în ce mai mult, materiale și echipamente de ambalare. Cu această ultimă linie ne putem mândri cu participarea la târgul internațional pentru utilaje și materiale de ambalare All Pack de la București unde CTC a avut cel mai mare și mai complex stand. A fost un eveniment de un real succes și ne așteptăm ca rezultatele să apară în cel mai scurt timp. Cu zona de ambalare am început să ne extindem și în țările vecine”, a transmis Mariel Petric, managing partner CTC.

De asemenea, tot în 2015 se deschide primul magazin CTC Store de birotică și papetărie, în Alba Mall.

Citește și (P) FOTO: Primul magazin CTC Store a fost inaugurat în incinta Alba Mall. Produse de birotică, papetărie sau office

„Este un proiect adresat comunității, prin care dorim să răsplătim comunitatea cu produsele noastre de calitate. A fost un proiect care ne-a scos din aria noastră de business, până la acest proiect am fost dedicați business-to-business. Am reușit să demonstrăm că putem fi mai buni, că putem progresa și surprinde de fiecare dată”, a spus Radu Bartoș, managing partner CTC.

Un proces continuu de creștere, un număr mare de obiective atinse și încă pe atâta energie pentru proiecte viitoare, au plasat compania Cora Trade Center în topul celor mai bune companii de distribuție din domeniul papetăriei, biroticii și serviciilor complementare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax