Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cum au sărbătorit elevii Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia Ziua Culturii Naționale

Publicat

Ziua Culturii Naționale şi celebrarea nașterii poetului național Mihai Eminescu au fost celebrate şi la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia. Elevii au reconstituit poezii eminesciene reprezentative, printr-o activitate de tip puzzle, căutând strofele lipsă la colegii din celelalte clase. Primii trei care au reconstituit poezia au fost recompensați cu trei cărți de referință pentru activitatea lor școlară.

Sub coordonarea profesoarei Diane Popa, s-a desfășurat proiectul: ,,Citiți-l pe Eminescu, nu îl comemorați!” prin care s-a urmărit atragerea elevilor spre lectură, prin promovarea culturii naționale și a valorilor autentice, dezvoltarea unor abilități de comunicare, de lucru în echipă, formarea și dezvoltarea gustului pentru lectura individuală, dar și colectivă, și nu în ultimul rând, întâlnirea cu poezia lui Eminescu prin intermediul unei lecții deschise.

Elevii claselor II-VIII din Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Alba Iulia coordonați de prof. Diane Popa, de diriginții și profesorii claselor II-VIII, de prof. informatician Simona Medrea; de prof. C.D.I. Camelia Pop și de prof.. Maria Atanasiu au reconstituit poezii eminesciene reprezentative din Eminescu printr-o activitate de tip puzzle, căutând strofele lipsă la colegii din celelalte clase pentru a reface apoi poezia pe un format A4.

Elevii clasei a VII-a B, după ce au au pregătit răvașe cu strofe din poeziile eminesciene, au distribuit la intrarea în școală tuturor elevilor de la gimnaziu, răvașe cu strofe din Eminescu. Astfel s-a realizat o lectură colectivă, dar și cea mai mare și mai deschisă lecție de română din școală.

Elevii din Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” au reconstituit unele din poeziile reprezentative din opera lui Eminescu. Primii trei care au reconstituit poezia au fost recompensați cu trei cărți de referință pentru activitatea lor școlară.

Elevii clasei a VII-a B au realizat imagini cu scene inspirate de versurile eminesciene pe care le-au extras din cutia cu răvașe. La sfârșitul activității a avut loc premierea elevilor care au refăcut primii poeziile propuse în proiect. Castigători au fost: Flavia Suciu, clasa a V-a B, Vlad Filipescu, clasa a VIII-a A și Denisa Mărginean, clasa a VIII-a B.

„Elevii de azi sunt din ce în ce mai demotivați atunci când este vorba de lectura individuală, așa că prin intermediul acestui proiect, coordonatorii au încercat să găsească o metodă alternativă de a-i atrage pe elevi să facă acest lucru într-un mod plăcut, dar și util: o activitate de tip puzzle prin care să facă cunoștință cu opera lui Eminescu într-un mod inedit”, transmit reprezentanţii şcolii.

Citește și 15 ianuarie: 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

De asemenea, la Centrul de Informare și Documentare s-a realizat o expoziție cu opera poetului, dar și cu desene reprezentând portretul lui Eminescu. În cadrul orelor de limba română, a fost evocată personalitatea poetului nepereche, iar elevii au recitat versuri din lirica eminesciană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax