Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: CycleLogistics – transportul bunurilor cu bicicleta la Alba Iulia. 11 orașe din Europa fac parte din acest proiect inedit

Publicat

Alba Iulia se regăsește în categoria orașelor cu viziune în ceea ce privește transportul mărfurilor în condiții ecologice și economice, grație unui proiect inedit, din care mai fac parte orașe din 11 țări. Este vorba despre proiectul european CycleLogistics, având ca scop reducerea cantității de energie folosite în transportul urban de mărfuri, prin înlocuirea vehiculelor motorizate, acolo unde nu sunt strict necesare, cu biciclete cargo pentru livrări și transporturi de bunuri intra-urbane. Această inițiativă își propune ca în timp să își extindă poziția pe o piață de nișă și să fie considerată o alternativă serioasă pentru transportul bunurilor ușoare, în interiorul orașelor.

Pentru aceasta, este nevoie în primul rând de comunicarea motivului și a potențialului către sectorul transportului, pentru ca mutarea transportului bunurilor de la autovehicule la biciclete de mărfuri să fie mai ușor acceptat. Curierii pe biciclete existenți vor fi de asemenea încurajați să transporte încărcături mai grele, utilizând asistare electrică.

Un al doilea pas pentru succesul unei asemenea idei constă în motivarea municipalităților pentru crearea cadrului legislativ și a politicilor favorabile logisticii pe două roți, analizarea potențialul intern al folosirii bicicletelor de mărfuri pentru servicii municipale și încurajarea companiilor și magazinelor să profite de logistica pe două roți.

Este, de asemenea, necesară încurajarea persoanelor fizice în a folosi biciclete de mărfuri, cu remorcă și coș, pentru a-și transporta cumpărăturile și echipamentul de agrement și în același timp a distribuitorilor de a pune la dispoziția clienților stimulentele și infrastructura necesară achiziționării acestora.

La fel de importantă este și evaluarea și diseminarea informațiilor despre diferitele produse necesare acestui tip de transport de mărfuri (biciclete de mărfuri, remorci, motoare electrice, pungi și coșuri) și în consecință, promovarea cumpărării și folosirii acestor produse prin punerea la dispoziție a accesului la informație valoroasă pentru potențialii consumatori (privați, din mediul afacerilor și domeniului public).

În sensul celor de mai sus, este de menționat că în zonele cele mai aglomerate din Alba Iulia au fost instalate deja panouri de informare pentru a-i inspira pe cetățenii care doresc să încerce modul ecologic și economic de a transporta bunuri, de la mărfuri ușoare la cumpărături. Beneficiile pentru comunitate sunt extraordinare: consum mai mic de energie și emisii scăzute de CO2, descongestionarea traficului, scăderea indicelui de zgomot și poluare, extinderea spațiului disponibil pentru cetățeni, toate având ca efect creșterea calității vieții urbane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax