Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Daci, romani, Mihai Viteazul și alte personaje istorice au ieșit la plimbare cu autobuzul etajat, prin Alba Iulia. Pregătiri pentru „Noaptea Muzeelor”

Publicat

GOPR1226 Mihai Viteazul, prințesa Isabella, dacul Saris și alte personaje istorice prezentate an de an de Muzeul Unirii din Alba Iulia au părăsit, joi, incinta instituției de cultură pentru a face o plimbare prin oraș. Promovarea „Nopții Muzeelor” a fost motivul pentru care autobuzul etajat a fost plin de personaje.

Periplul prin Cetate a început din fața Muzeului Național al Unirii. Personajele au făcut prima oprire în stația STP din fața Spitalului Județean Alba și au continuat călătoria cu autobuzul, prin gară, centrul orașulului, piața din Cetate și înapoi la muzeu. Cetățenii care așteptau în aceste stații de autobuz au fost surprinși și încântați de întâlnirea cu cei care au scris istoria acestor meleaguri.

Plimbarea de joi a reprezentat un preambul al evenimentului ce va avea loc sâmbătă la Muzeul Unirii, în Noaptea în care istoria va prinde viață, iar porțile instituției de cultură vor fi deschise până miezul nopții.

Noaptea Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Alături de cele aproximativ 3.000 de muzee din Europa care organizează acest eveniment se află și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. La Alba Iulia manifestarea, care a debutat în anul 2008, a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros. Anul trecut, nu mai puțin de 8.000 persoane au trecut pragul muzeului. Din anul 2010 muzeul albaiulian a dat evenimentului un concept special Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniului expoziţional de care dispune, dar şi impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

VEZI PROGRAMUL evenimentului NOAPTEA MUZEELOR 2016 la Alba Iulia

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax