Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO| Datină străbună pe Secașe: parada portului popular și spectacol folcloric, la Doștat

Publicat

A XXII-a ediție a festivalului „Datina Străbună pe Secașe” a avut loc sâmbătă, la Doștat. În prezența numeroaselor oficialități, soliști de muzică populară, acompaniați de Ansamblul folcloric al județului Alba, au oferit un spectacol folcloric deosebit, tuturor iubitorilor de tradiții și obiceiuri din zona Podișului Secașelor.

Festivalul a debutat cu primirea participanților din comunele de pe Vașea Secașelor din județele Alba și Sibiu. Apoi aceștia au străbătut comuna într-o paradă a portului popular, conduși de către componenții Fanfarei județului Alba, totul culminând cu un spectacol folcloric-artistic la Căminul Cultural din centrul localității.

Spectacolul a fost deschis de către Ansamblul folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal și soliștii Maria Filimon, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț și Cătălin Hașa, care au oferit un program deosebit, numerosului public prezent la eveniment.

Au urmat apoi reprezentanții localităților Câlnic, Cergău, Daia Română, Doștat, Loamneș, Miercurea Sibiului, Mihalț, Ohaba, Păuca, Roșia de Secaș și Șpring, care au evoluat pe scena Căminului din centrul comunei Doștat.

La eveniment au luat parte și primarii localităților participante la festival cărora li s-au oferit diplome din partea celei care conduce destinele comunei Doștat, Emilia-Livia Cîndea, dar și reprezentanți ai Consiliilor Județene din Alba și Sibiu, alături de oameni politici, localnici și un numeros public.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Alba, in parteneriat cu  Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia si Consiliul Local al comunei Dostat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax