Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: De la Sebeș, pe covorul roșu de la Cannes. Eduard Schneider promovează România la cel mai mare festival de film din Europa

Publicat

13165954_1422085557818296_2478967079107264159_n Și în acest an, România este prezentă pe covorul Festivalului de Film de la Cannes. Mai mult decât atât, ţara noastră este reprezentată și de către un producător din Sebeş, judeţul Alba. Eduard Schneider este de zece zile în Franța, unde promovează România și industria de film de la noi.  Regizoarea și producătoarea Gabriela Suciu, originară din Sebeș , a fost și ea  prezentă la festival.

Anul acesta, douăzeci de filme au fost selecționate pentru a intra în competiția oficială a Festivalului de la Cannes. România este prezentă cu cinci producții cinematografice în programul ediției din acest an ce desfășoară în perioada 11 – 22 mai.

Printre invitații care au pășit pe covorul roșu se află și Eduard Schneider, deja un nume în acest domeniu. Acesta este de 10 zile la festival şi spune că acolo a reușit să închege legături cu producători din străinătate și să promoveze România în domeniul cinematografic.

„Am fost în calitate de membru al delegației de producători de film independent românesc, cu sprijinul Ministerului Economiei, Comerțului și a Relațiilor cu Mediul de Afaceri. Suntem 7 firme, care ne numim împreună Creative Romanian Film Makers. Am închegat legături cu producători și regizori din lumea întreagă pentru a ne oferi serviciile și pentru a atrage producții străine spre România” a declarat, pentru Alba24, Eduard Schneider.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se încheie duminică, 22 mai.

Juriul Festivalului de Film de la Cannes este prezidat în 2016 de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller. Cel mai recent film al lui George Miller, „Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road”, a fost prezentat la ediţia din 2015 a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei. În acest an, George Miller şi ceilalţi membri ai juriului, care urmează să fie anunţaţi, vor decerna trofeul Palme d’Or.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax