Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Decoruri de Paşte în Cetatea Alba Carolina. Ouă roșii, Căsuța iepurașului și ciupercuțe. Parcul tematic a costat 6000 de euro

Publicat

IMG_1453Primăria Alba Iulia a pregătit decoruri de Paşte care să înveselească atmosfera în Cetatea Alba Carolina. Căsuța iepurașilor, ciupercuțe și ouă roșii sunt simboluri amplasate acum pe esplanada Catedralei Romano-catolice, iar ulterior vor fi mutate în faţa Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia.

Cu veselie sinceră, licăriri primăvăratice și multe zâmbete, așa a fost primit aranjamentul de sărbători amplasat pe esplanada Catedralei „Sfântul Mihai”, transmit reprezentanţii primăriei.

Copiii prezenți joi la ceremonia sfințirii uleiurilor pentru binecuvântare (liturghia crismei, când preoții pleacă spre parohii cu uleiul sfințit) au fost primii care au întâmpinat familia iepurașului de Paște și ouăle roșii vopsite de “urecheați”.

Decorul ce cuprinde căsuța iepurașilor, ciupercuțe și ouă roșii va rămâne în acest loc pentru zece zile. După această perioada va putea fi admirat în fața Catedralei Încoronării.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2016: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

„Măcar la din când în când e bine să ne aduce aminte că există și o altă lume, plină de bucurie și în care singurul pericol e să ți se spargă ție coaja oului roșu și nu amicului tău. Poate că ar fi bine să rămânem cât mai mult în ea, dar dacă nu putem face asta, putem sigur să legăm vârsta copilăriei de cele mai frumoase simboluri ale ei. Îi așteptăm pe cei mici, dar și pe cei mari să adauge amintirilor lor din cetate, înca una la colecția familiei”, a transmis primarul Mircea Hava.

Parcul tematic format din 17 piese a fost realizat în Polonia, din materiale rezistente la intemperii (fibră de sticlă, lemn, rășini sintetice) și vopsit cu materiale rezistente la razele solare. Prețul ansamblului este de 6.000 euro.

.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax