Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Degustare de ciorbă de salată gătită „ca la bunica acasă”. Echipa „Neînfricații” a oferit 300 de porții, albaiulienilor și turiștilor

Publicat

11401140_797005270412576_5170102866292279245_n Degustarea preparatului premiat la concursul culinar „Lingura de aur”, din cadrul proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF”, proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank, a avut loc duminică, de la orele 17.00, pe traseul de vest al cetății Alba Carolina.

Un număr de 300 de porții au fost oferite pentru degustare, de echipa de proiect „Bucătarii marțieni” și de câștigătorii concursului culinar, echipa de bucătari „Neînfricații”. Ciorba de salată, gătită „ca la bunica acasă”, a fost pe gustul albaiulienilor și turiștilor care au degustat-o și care s-au declarat încântați să redescopere gustul de altădată, spunând că „e mai bună decât cea gătită acasă”.

O activitate importantă a proiectului a constat în realizarea unei broșuri cu rețetele și preparatele pregătite de cele opt echipe finaliste pentru a promova bucătăria românească tradițională. Broșura a fost oferită persoanelor interesate să își pregătească acasă preparatele, iar cei care au dorit au putut face donații simbolice, din care vor fi achiziționate ustensile sau echipamente necesare în baza de practică a colegiului albaiulian.

Proiectul a urmărit promovarea talentului, a profesionalismului și performanței viitorilor bucătari în comunitatea locală, pentru a fi încurajați să continue și să se perfecționeze. Proiectul poate constitui pentru elevii implicați o rampă de lansare într-o carieră din domeniul alimentației publice, completând cu succes seria experiețelor obținute prin participarea la Târgurile Firmelor de Exercițiu.

Echipa „Bucătarii Marțieni” este formată din șase liceeni de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, iar organizația gazdă care a sprijinit derularea proiectului este Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Proiectul a fost susținut și de sponsori locali care au asigurat materia primă pentru preparate și au oferit premiile speciale: ADR Centru, Cooperativa Agricolă Horticolă Alba, Lin & Ema, Supremia Grup, Transeuro Grup.

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt membrii comunității locale, prin promovarea bucătăriei românești, prin încurajarea cunoașterii gusturilor de altădată, a condimentelor și rețetelor moștenite de la bunici și părinți. De asemenea, se dorește sensibilizarea comunității locale cu privire la învățământul profesional și tehnic și atragerea de partea școlii a cât mai multe instituții de alimentație publică și producători locali din domeniul industriei alimentare care să ofere sprijin în activitatea de practică de specialitate.

Prin acest proiect, echipele de bucătari, ajutori de bucătari, precum și chelneri (24 de persoane) vor avea șanse mai mari pentru a se integra pe piața muncii. Proiectul are scopul de a promova învățământul profesional în rândul elevilor de gimnaziu care își doresc să se pregătească pentru o carieră în acest domeniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax