Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

FOTO: Dinamo București – Volei Alba Blaj 0-3. Un nou pas spre al treilea titlu consecutiv de campioană a României

Publicat

17635285_1406621876068867_2275143476778350449_oVolei Alba Blaj s-a impus clar sâmbătă, scor 3-0 (25-21, 25-13, 25-16), pe terenul lui Dinamo, în ultima etapă a turului fazei a doua a campionatului şi a mărit distanţa în clasament faţă de CSM Bucureşti, care a obţinut doar două puncte la Bacău. Echipa din Blaj se află acum la doar două victorii de câştigarea celui de-al treilea titlu de campioană a României, acesta putând fi asigurat, din punct de vedere matematic, la sfârşitul săptămânii viitoare, după meciurile din deplasare cu CSM Lugoj şi CSM Bucureşti.

Campioana României nu a avut nici o emoţie în a se impune în prima din cele trei deplasări consecutive, singurele momente de echilibru fiind consemnate în prima parte a setului de debut. Odată ce a apăsat pedala de acceleraţie, Volei Alba Blaj şi-a surclasat adversara, echipa din Blaj făcând o demonstraţie de forţă în Sala Dinamo.

Statistică:

– Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 9 aşi, 45 atacuri, 7 blocaje, 14 erori ale adversarului;
– Dinamo a realizat 50 de puncte: 3 aşi, 29 atacuri, 6 blocaje, 12 erori ale adversarului;
– Nadja Ninkovic a realizat cele mai multe puncte (14), urmată de Samara Rodrigues de Almeida (13), de la Dinamo cele mai multe puncte fiind făcute de Katarina Jovanovic (9);
– Samara Rodrigues de Almeida şi Alida Marcovici (Dinamo) au realizat cele mai multe puncte din blocaj (2);
– Samara Rodrigues de Almeida a fost prima în statistica punctelor din serviciu, cu 3 aşi;
– Volei Alba Blaj a avut o medie de 40% preluare pozitivă (32% perfectă), în timp ce Dinamo a înregistrat o medie de 40% preluare pozitivă (22% perfectă);
– Marina Vujovic a avut cea mai bună preluare (46% pozitivă, 46% perfectă), de la Dinamo remarcându-se liberoul Roxana Ţucmeanu (42% pozitivă, 42% perfectă).

Echipe

Dinamo București, antrenor Branko Gajic: Luciana de Olivera 4p. (1 as, 1 blocaj) – Katarina Jovanovic 9p. (1 as, 1 blocaj), Alexis Mathews 7p. (1 blocaj), Leticia Boscacci 7p. (1 as), Ana Maria Ştefan 4p. (1 blocaj), Alida Marcovici (cpt.) 7p. (2 blocaje) – Roxana Ţucmeanu (libero). Au mai jucat: Sânziana Motroc 0p., Iulia Bratu 0p.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoc: Ana Antonijevic 3p. (1 blocaj) – Nadja Ninkovic 14p. (2 aşi, 1 blocaj), Tatsiana Markevich 11p. (2 aşi, 1 blocaj), Nneka Onyejekwe 9p. (2 aşi, 1 blocaj), Adina Salaoru (cpt.) 11p. (1 blocaj), Samara Rodrigues de Almeida 13p. (3 aşi, 2 blocaje) – Marina Vujovic (libero). A mai jucat: Ana Maria Berdilă 0p.

După această etapă, Volei Alba Blaj (75 puncte) îşi măreşte la 8 puncte distanţa faţă de a doua clasată, CSM București (67 puncte), locul trei fiind ocupat de CSM Târgoviște (62 puncte).

Echipa din Blaj se află acum la doar două victorii de câştigarea celui de-al treilea titlu de campioană a României, acesta putând fi asigurat, din punct de vedere matematic, la sfârşitul săptămânii viitoare, după meciurile din deplasare cu CSM Lugoj (miercuri, 5 aprilie, ora 17.00) şi CSM Bucureşti (duminică, 9 aprilie, ora 11.45).

Foto: 007sport

sursa: Facebook (Volei Alba Blaj)

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ADMINISTRATIE

Hava îl parafrazează pe Seneca în legătură cu mașinile parcate ”aiurea” în Alba Iulia: ”ridicare urbanum est”

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a anunțat că prin implementarea sistemului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în oraș, administrația nu face decât să ”taxeze nesimțirea afișată ostentativ”. Acesta a adăugat că toți cei implicați în această activitate au făcut astăzi o vizită la Sibiu, un oraș unde acest sistem a fost deja pus în practică. ”Niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat” a afirmat Hava. Pentru a fi mai convingător, primarul a parafrazat vorbele atribuite filosofului Seneca: errare humanum est au devenit ridicare urbanum est.

”Alba Iulia, la nașterea ei, a fost contemporană cu Seneca. O adaptare mai mult sau mai puțin inspirată, pornind de vestitul ”errare humanum est” atribuit lui, tot se impune: ridicare urbanum est. Cam așa aș rezuma ceea ce se va întampla, cel mai probabil, din februarie și în Alba Iulia, ca în orice alt oraș civilizat din țară și, mai ales, din Europa. Vorbesc de ridicarea mașinilor parcate aiurea, pe spațiul public. Și subliniez aiurea.

Pentru că, nicio mașină parcată regulamentar nu va fi afectată de noua măsură impusă de lege. Pe scurt, nu vom face altceva decât să taxam nesimțirea afișată ostentativ. Să îi punem la respect pe cei care “descalecă “ din mașină direct la casa de marcat din supermarket.

Oricine are treabă, oriunde în oras, între 8 si 16, are și alternative de parcare, cu condiția să le și caute, cum fac oamenii cu bun simț. În afara acestui interval, aproape la fel, cu puțină răbdare în plus. Așadar, niciun albaiulian care își ia cu el la volan și bunul simț, nu doar cheile, nu va fi afectat.

Cei care vor greși înseamnă că au timpul, nervii și banii necesari să își răscumpere greșeala… Momentan se studiază problema, se compară cu alte sisteme asemanatoare și se evaluează toate posibilitățile de adaptare la situația din teren, astfel încât surprizele să fie excluse. Azi, toți cei implicați sunt în deplasare de documentare la Sibiu” a afirmat Mircea Hava, într-o postare pe contul său de facebook.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Concurs la IPJ Alba pentru încadrare a 12 posturi de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a scos la concurs, pentru încadrare din sursă externă, 12 posturi vacante de ofiţeri, agenţi şi de personal contractual. Înscrierile se efectuează până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru posturile de personal contractual.

La data de 11 ianuarie au debutat înscrierile la concursurile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru încadrarea, din sursă externă a unui număr de 12 posturi, după cum urmează:

-un post de ofițer specialist la Serviciul Resurse Umane – Formare profesională continuă;
-un post de ofițer specialist la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență,
-un post de ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice;
-un post de ofițer specialist la Structura de Securitate (CSTIC);
-două posturi de agent la Financiar;
-un post de agent la Serviciul Logistic, Biroul Tehnic – Exploatare și reparații auto;
-un post de agent la Serviciul Logistic – Administrarea patrimoniului imobiliar și intendență – construcții;
-un post de agent (analist programator ajutor) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de agent (administrator rețea) la Serviciul Comunicații și Informatică;
-un post de personal contractual muncitor calificat (bucătar) la Serviciul Logistic – Popotă;
-un post de personal contractual operator controlor date la Serviciul Rutier;

Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes, se regăsesc pe site-ul https://ab.politiaromana.ro.

Înscrierile au loc până în data de 19 ianuarie, pentru posturile de ofiţeri şi agenţi de poliţie şi până în data de 26 ianuarie, pentru funcțiile de personal contractual.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Amenzi de peste 60.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Opt şoferi au rămas fără permise

Publicat

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 22 de evenimente, 17 fiind solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, au aplicat 250 de amenzi şi au constatat 42 de infracţiuni. 13 infracţiuni au fost constatate în flagrant delict.

Au fost constatate 42 de infracţiuni şi au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  63.855 lei, din care 20 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 227 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative, transmite IPJ Alba.

Dintre sancţiunile aplicate la regimul rutier, 45 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 8 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

13 autori de infracțiuni au fost depistaţi în flagrant delict.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Minor din Blaj, cu dosar penal pentru furt. I-a sustras telefonul mobil unui tânăr, pe stradă

Publicat

Un minor, în vârstă de 15 ani, din Blaj, este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale din muncipiu, pentru un furt comis în noiembrie 2017. A fost depistat luni, în cadrul unei acţiuni cu efective mărite.

Citeşte şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Minorul ar fi abordat, pe stradă, alt minor căruia i-ar fi cerut să-i împrumute telefonul mobil pentru a verifica o aplicaţie, iar ulterior ar fugit cu telefonul, în valoare de 850 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului, iar faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A distrus tastatura unui bancomat, la Blaj. Tânăr de 33 de ani, cercetat de poliţişti

Publicat

Un tânăr în vârstă de 33 de ani din Blaj este cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale, pentru o faptă de distrugere comisă la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Bărbatul ar fi distrus tastatura unui aparat ATM aparţinând unei unităţi bancare din Blaj, potrivit IPJ Alba.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru distrugere.

A fost depistat în cadrul unei acţiuni cu efective mărite, ale Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate.

Vezi şi Acţiune de amploare a Poliţiei, la Blaj şi localităţile arondate. Amenzi de peste 30.000 de lei

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate