Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Directorul IPEC, Cristian Covaciu, a primit titlul de OMUL ANULUI 2014, acordat de rectorul Universității „1 Decembrie 1918”

Publicat

Inginerul Cristian Covaciu, acționar al IPEC SA, este Omul anului 2014, al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Titlul a fost înmânat sâmbătă, 31 mai, în prezența primarului Mircea Hava și a oficialităților locale, antreprenorului albaiulian. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Ceremoniei de Absolvire a Promoției 2014 de la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, în Piața Cetății, în programul activităților dedicate ”Zilelor orașului”.

Printre meritele care îl recomandă pentru titlul ”Omul anului 2014” se numără sprijinul constant acordat studenților în pregătirea lor practică și științifică, precum și implicarea sinceră și fructuoasă în buna desfășurare a activității academice. Premiul se acordă personalităților cele mai reprezentative pentru comunitatea universitară albaiuliană.

Vizibil onorat, Cristian Covaciu le-a mulțumit reprezentanților universității și le-a transmis studenților „că deși este o zi mohorâtă afară, le urează o viață lungă și îi așteaptă să vină la IPEC pentru a se perfecționa și dezvolta profesional în câmpul muncii alături de alți tineri din cadrul fabricii de ceramică și nu în ultimul rând, pentru a dezvolta noi proiecte alături de cei interesați.”

Citiți și: FOTO-VIDEO: „Gaudeamus, igitur!”. Promoția 2014 a Universității „1 Decembrie 1918” a trăit bucuria absolvirii. „Hora studenților” în ploaie, în Piața Cetății

Vă prezentăm câteva date despre SC IPEC SA, transmise de reprezentanții companiei:

IPEC împletește de 23 de ani tradiția dezvoltării prin inovație, muncă și multă perseverență. Tradiția este completată de investiții majore în robotică, eficiență energetică și noi unități moderne de producție.

În acest timp, firma a reușit să se impună pe piață ca unul dintre cei mai importanți jucători mondiali în producția de ceramică. Explicația rezidă în îmbinarea fericită dintre conceptul de firmă de familie și rigoarea dată de impementarea de standarde și proceduri de lucru. IPEC a devenit de-a lungul anilor unul dintre principalii parteneri ai județului prin numărul de locuri de muncă oferit, care în prezent este de peste 750 și prin sumele virate bugetului local din taxe.

Astăzi IPEC este mult mai cunoscută în străinătate decât este în propria țară sau în orașul în care își desfășoară activitatea.

Planurile companiei

Anul acesta este un an al schimbării în IPEC, se va implementa un management integrat al performanței, vor avea loc modernizări în toate departamentele, prin care vor fi înregistrate în timp real informațiile din producție.

Cercetare și implicare în viața socială

Compania mai deține o componentă de cercetare-dezvoltare, un centrul de cercetare ceramică intern unde inginerii ceramiști lucrează la crearea unor noi produse capabile să poziționeze IPEC pe primele locuri din lume în industria ceramică.

Viitorul înseamnă eficientizare, iar IPEC are o viziune clară în acest domeniu, de aceea în 2014 avem în plan finalizarea proiectelor ample de implementare a unor platforme inteligente care monitorizează si gestionează în timp real datele privind consumul, producția, mentenanța utilajelor etc.

Un proiect energetic de referință pentru companie este cel de utilizare sustenabilă și responsabilă a energiei electrice prin înlocuirea tuturor motoarelor electrice cu altele noi IE3, cu o eficiență superioară, monitorizarea și optimizarea parametrilor de funcționare ale utilajelor, înlocuirea utilajelor vechi și construirea unei microhidrocentrale care va avea capacitatea de 1MW/h.

Un alt proiect dezvoltat intern este implementarea unui Sistem de Calitate, IPEC Sistem de Producție, bazat pe principiile Kaizen, din dorința de a crea un sistem de producție sănătos, concentrat pe procese, menținerea unui nivel constant de calitate, reducerea costurilor prin optimizarea proceselor și standardizare.

Principiul pe această direcție este acela de a participa la construcția comunității în care își desfășoară activitatea cei peste 750 de angajați.. IPEC are parteneriate cu Fundația Comunitară Alba, cu Universitatea ”1Decembrie 1918” precum și cu alte ONG-uri din județ.

Oamenii reprezintă ingredientul cheie al succesului

”O companie este formată din oameni. În spatele procentelor și a cifrelor se află tot oameni. Doar prin ei și alături de ei IPEC se poate dezvolta. IPEC este în acest moment rezulatul unei frumoase combinații de caractere și valori. Oameni care au contribuit și contribuie la bunul renume pe plan internațional al companiei, din punct de vedere al seriozității și calității produselor livrate.”, explică Cristian Covaciu .

Viitorul sunt oamenii. Lumea IPEC este una captivantă și oferă multiple oportunități de dezvoltare

Dincolo de tehnologie și inovații, IPEC acordă o atenție deosebită oamenilor din companie și încearcă să atragă cele mai promițătoare talente încă de pe băncile liceelor și facultăților. În acest sens IPEC a devenit partener în proiectul destinat elevilor ”Școala Profesională Germană Alba Iulia”, un proiect cu o investiție pe termen lung în viitori angajați. Elevii vor învăța să lucreze cu tehnologii inovative și roboți sofisticați și performanți.

IPEC a lansat un programul extins de practică pentru studenți și absolvenți din domeniul IT, Mecanică, Electronică, Chimie și Științe Economice.

Aproape 200 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului

IPEC este un jucător extrem de activ pe piața muncii locală, astfel, la sfârșitul anului 2014 va fi inaugurată o nouă unitate de producție. Compania are 5 unități de producție în Alba Iulia, peste 850 de angajați, din care 100 roboți.

Extinderea activităților locale de producție și dezvoltare va contribui la creșterea acestui număr până la începutul anului 2015, astfel că IPEC va ajunge la peste 1000 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nervosu

    miercuri, 04.06.2014 at 08:10

    al dracului covaciu asta pacat de oamenii care muncesc acolo munca multa si bani ioc auzi omul anului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax