Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Echipa albaiuliană „Bicheru Cycling” a urcat pe podium la concursul de ciclism “King of the Mountain” de la Păltiniş

Publicat

kom3 Echipa albaiuliană „Bicheru Cycling” au urcat pe podiumul câştigătorilor celei de-a cincea ediţii a concursului “King of the Mountain”, desfăşurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Păltiniș.

Au fost două curse destinate cicliștilor, una care s-a desfășurat pe șosea “King of the Road” și cealaltă care s-a derulat pe drum forestier, “King of the Off-Road“.

Ioan Ștefan Cioica, din echipa albaiuliană, a terminat cursa pe locul al treilea.

Genul acesta de concurs este unic în România. Sportivul trebuie să se lupte cu el însuși pentru a obține cel mai bun timp pe o cățărare de 15 km, cu o pantă medie de 5% și cu unele zone de 14%. Concursul s-a desfășurat în paralel cu Turul Ciclist al Sibiului 2015.

După ce toți concurenții de la “King of the Mountain” au trecut linia de finish, a urmat rândul rutierilor profesioniști în cadrul celei de-a doua etape a Turului Sibiului să termine cursa în același loc: stațiunea Păltiniș.

Echipa albaiuliană „Bicheru Cycling” a fost reprezentată de tinerii Andrei Rusu, Almond Edgar Chismorie, Ioan Ștefan Cioica și Beniamin Tamaș, însoțiți de  Lucian Deac, care le-a oferit ajutor atât înainte, cât și după competiție.

După o încălzire de aproximativ 40 de minute, cicliștii echipei „Bicheru Cycling” s-au aliniat la start. Doi dintre ei au participat la categoria off road – Andrei și Ioan, iar ceilalți doi – Beniamin și Edgar – la categoria șosea. Startul a fost dat de la Curmătura Ștezii, la aproximativ 2 km de Rășinari, concurenții urmând să înfrunte 15km de urcare spre Păltiniș pe temperaturi ridicate de până la 30 grade Celsius.

Albaiulienii au reușit să parcurgă cele două trasee într-un timp scurt, întorcându-se acasă cu rezultate foarte bune. Astfel, în cadrul concursului „King of the Road”, Beniamin Tămaș a terminat traseul în 44 inute şi 17 secunde, ocupând locul al 14-lea, iar Chismorie Almond Edgar a terminat cursa în 47 minute şi 20 secunde, sosind pe a 22-a poziție din totalul celor 145 de concurenți prezenți la această categorie şi care au reușit să ajungă la final.

Supriza a apărut în cadrul concursului „King of the Off-Road”, unde Ioan Ștefan Cioica  a reușit să termine pe a treia poziție cu timpul de o oră şi 8 secunde, aducând astfel încă un loc pe podium echipei. Andrei Rusu a reușit să termine traseul într-o oră, 6 minute şi 41 secunde, ocupând locul al 9-lea dintr-un total de 55 de participanți la această categorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax