Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Echipa „Neînfricaţii” a câştigat concursul gastronomic „Lingura de Aur”. Au dat gata juriul, cu ciorbă de salată şi bulz ardelenesc cu cotlet. CÂŞTIGĂTORII

Publicat

lingura de aur Joi, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, 24 de elevi din opt echipe, respectiv Şoimii Supremi, Ardelence Pricepute, The Roll´s, Best Chefs, Le Chef, Las Cosineras, Neînfricaţii şi 10B-n Bucătărie au gătit preparate tradiţionale româneşti în cadrul concursului „Lingura de Aur”.

Cu reţete învăţate de la bunici şi părinţi, copiii şi-au dat silinţa ca preparatele lor să impresioneze specialişti în arta culinară din Alba Iulia, care i-au notat pentru gust şi aspect.

Echipa Neînfricaţii, coordonată de prof. Nicolae Iacşa, care a pregătit ciorbă de salată şi bulzul ardelenesc cu cotlet, este câştigătoarea trofeului „Lingura de Aur”.

În cadru proiectului Youthbank, „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF” al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni”, joi la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” s-a desfăşurat concursul gastronomic „Lingura de Aur”. Opt echipe formate din elevi ai Colegiului Economic au gătit două preparate cu specific tradiţional românesc, iar juraţii au ales „masterchefii” care au meritat să câştige „Lingura de Aur”.

Juriul a fost format din doi chefi, Cosmin Toma şi Mihai Popa, profesorul Lavinia Dobra şi şeful unui restaurant din Alba Iulia, Tiberiu Ţăran. Au fost acordate patru medalii şi cinci premii speciale din partea sponsorilor.

Echipele participante la „Lingura de Aur” şi preparatele punctate de juraţi au fost:

Şoimii Supremi – Ciorbă de varză, Friptură de pui la tavă cu mujdei şi mămăliguţă

Ardelence Pricepute – Ciorbă de pui aită, Tochitură moldovenească cu mămăliguţă

The Roll´s – Ciorbă de cartofi, Mămăligă cu garnitură de ciuperci

Best Chefs – Ciorbă de ciuperci, Musaca ardelenească de cartofi

Las Cosineras – Ciorbă cu lobodă, Tocăniţă de pui cu mămăligă

Neînfricaţii – Ciorbă de salată, Bulz ardelenesc cu cotlet

10B-n Bucătărie – Ciorbă de perişoare, Tochitură moldovenească

Le Chef – Ciorbă ardelenească de porc cu tarhon, Tochitură

După degustarea preparatelor, juraţii au decis că pentru gustul desăvârşit şi aspectul farfuriilor, trofeul „Lingura de Aur” merită să fie câşigat de echipa Neînfricaţii, care au fost aleşi şi pentru special oferit de ADR Centru.

„Neînfricaţii”, împreună cu echipa de proiect, va organiza de Zilele Municipiului o degustare în aer liber a unuia din preparatele premiate, un număr de 300 de porții urmând să fie pregătite pentru albaiulieni și turiști.

LISTA câştigătorilor concursului gastronomic „Lingura de Aur”:

Locul I  Neînfricaţii

Locul II Best Chefs

Locul III The Roll´s

Locul IV Ardelence Pricepute

De asemenea,au mai fost acordate premii speciale din parte sponsorilor echipelor: Le Chef, Las Cosineras, Best Chefs, 10B-n bucătărie, Neînfricaţii.

Concursul „Lingura de Aur” a fost iniţiat în cadrul proiectului „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF” al echipei de liceeni “Bucătarii Marțieni”. Proiectul este finanaţat prin programul Youthbank cu suma de 3.154 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax