Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO| Elena Udrea și Elena Băsescu și-au lansat la Alba Iulia candidații PMP la Europarlamentare. „Vrem să dăm un președinte României”

Publicat

YouTube video

Sâmbătă, liderii PMP, candidații la alegerile europarlamentare și membri ai partidului a participat la o întâlnire la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Printre invitați s-au numărat candidații la europarlamentare din luna mai, europarlamentarul Cristian Preda,  Siegfried Mureșan, vicepreședintele PMP, Teodor Baconschi, secretarul general PMP, Cristian Petrescu, dar și Elena Udrea, Florin Popescu şi Elena Băsescu. În cadrul întâlnirii, Elena Udrea a declarat că la alegerile europarlamentare din 25 mai își dorește să obțină un scor cu două cifre „de la 10 la 99%, după asta să dăm un președinte României, iar apoi să batem PSD modest”.

Chiar dacă s-au lăsat așteptați mai bine de o jumătate de oră la Alba Iulia, peste 100 de simpatizanți și membri PMP i-au întâmpinat în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor cu aplauze. Elena Băsescu și Elena Udrea au fost așteptate de președintele organizației PMP Alba, Clement Negruț, cu flori și mici suveniruri moțești, precum o trăistuță cu un tulnic, o doniță și un lichior.

YouTube video

„Cum să vrei unitatea dreptei, când din start excluzi partidele de centru dreapta”

În ceea ce privește subiectul privind unificarea dreptei, care la Alba Iulia a făcut multă vâlvă, având în vedere că politicieni și de la PDL și de la PNL din plan local spuneau că se dorește să se facă fără PMP, Elena Udrea a declarat că „toată lumea vrea să se unească, dar în realitate mesajele contrazic această idee și sunt mai degrabă critice la adresa celorlalți. Cum să spui că vrei unitatea dreptei, dar din start să excluzi ideea de a colabora cu partidele de centru dreapta”.

După alegerile din 25 mai, Udrea a spus că „mulți aroganți vor vedea exact pe unde sunt în realitate în preferințele electoratului și discuția despre unitatea dreptei, nu sub forma unei fuziuni, va fi viabilă și posibilă într-un proiect de susținere a unui singur candidat după europarlamentare.

Posibilă alianță cu PNL la alegerile prezidențiale

În ceea ce privește o alianţă similară cu cea din 2004, Elena Udrea a spus că „dacă cei din PNL vor susține în turul doi candidatul putem vorbi și de o alianță. Noi ne dorim ca și candidatul pe care îl susținem la alegerile prezidențiale să fie cel care îl va învinge pe Victor Ponta”.

„Orice variantă, oricât de proastă ar fi ea și oricât de nedorit, tot este de preferat unei variante în care PSD să ocupe în totalitate România pe următorii zece ani”, a mai precizat Udrea.

Politica lui Traian Băsescu, moștenire a PMP-ului

Elena Udrea a mai declarat la întâlnirea de la Alba Iulia că „Traian Băsescu își dorește să existe un partid politic care să ducă mai departe toată lupta pe care dus-o dânsul în ultimii 10 ani pentru modernizarea acestei țări, și pentru independența justiției împotriva corupției. Nu avea acest partid, nu mai era Partidul Democrat Liberal. De aceea a spus că moștenirea politică o lasă Partidului Mișcarea Populară”.

„Nu am ținut morțiș să am încă un mandat la Parlamentul European”

Elena Băsescu a declarat că tatăl său nu i-a impus să nu candideze pentru alegerile europarlamentare. „Nu s-a pus niciodată problema să ocup un loc eligibil pe lista Partidului Mișcarea Populară. S-a pus discuția de candidatura ca și independent. Așa cum am făcut și în 2009, așa cum am vrut să fac și acum nu vroiam să mă folosesc de un partid să obțin o funcție, o demnitate publică. Am văzut foarte multe sondaje că pot să iau două sau trei procente din procentul PMP și nu din altă parte” , a declarat fiica președintelui.

Aceasta a mai declarat că a preferat să ajute „această construcție politică și să am de unde să fac politică pe termen lung”, menţionând că are în vedere candidatura la alegerile parlamentare din 2016.

Candidatul care ocupă locul doi pe lista europarlamentarelor din partea PMP, Siegfried Mureșan a spus la Alba Iulia că își propune ca din județ să obțină un scor de 10% la alegerile din luna mai. „Suntem un partid nou care am putea să trimitem patru sau cinci europarlamentari la Bruxelles”, a spus Mureșan.

Primul pe lista pentru europarlamentare, Cristian Preda, a spus la Alba Iulia că obiectivele pe care le vor avea candidaţii PMP în Parlamentul European sunt o economie europeană solidă cu oportunităţi de locuri de muncă pentru români.

În finalul întâlnirii, deputatul Florin Popescu cel care se va ocupa și de campania electorală a Partidului Mișcarea Populară a declarat că vorbește „în trecut despre Cetatea Alba Carolina, Elena Udrea și fonduri europene și îi mulțumesc că a dat țării această bijuterie. Despre prezent, poate mai votați și oameni inteligenți, nu doar proști. Despre viitor, în toamnă avem alegerile pentru președinte și de aici din Cetatea Unirii noastre le spunem tuturor partidelor de dreapta să se unească odată să dea un președinte de dreapta”.

La întâlnirea de la Alba Iulia, organizată în Sala Mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, au luat parte peste 100 de membri PMP şi simpatizanţi. Prezenţa în oraş a liderilor PMP și a candidaților la europarlamentare este parte dintr-o serie de vizite pe care aceștia le efectuează în toată țara.

Primele locuri în lista la europarlamentare a PMP sunt ocupate, în ordine, de Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi şi Cristian Petrescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax