Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi din Alba Iulia, premiaţi pentru cunoştinţele despre siguranţa folosirii surselor de energie. Lecţie la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”

Publicat

Poza_2 Aproape 40 de copii au fost premiaţi de specialiştii ISU Alba şi voluntarii E.ON, pentru cunoştinţele dobândite în cadrul unei lecţii despre siguranţă desfăşurate la o şcoală din Alba Iulia.

Reguli şi recomandări legate de utilizarea în condiţii de siguranţă a surselor de energie au fost împărtăşite, vineri, 6 mai, elevilor din clasa primară de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia de către specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba şi cei ai E.ON România.

Copii au fost receptivi la informaţiile venite din partea specialiştilor şi au demonstrat, în cadrul concursului „Eu ştiu”, desfăşurat la finalul orelor despre energie, că pot răspunde corect la toate întrebările. Elevii au fost premiaţi de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU pentru modul în care şi-au însuşit cunoştinţele despre energie.

Ioana A. D., elevă în clasa a IV-a ne-a spus: “Ora a fost foarte interesantă. Ni s-au prezentat filmuleţe, am primit pliante şi am aflat multe lucruri noi despre cum să avem grijă de noi în situaţii speciale: cutremur, incendiu şi scurgeri de gaz. La finalul orei am primit premii pentru răspunsurile corecte la întrebările care ne-au fost puse de specialiştii de la ISU şi E.ON”.

Poza_1 Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Gazele naturale şi electricitatea se pot transforma, într-o clipă, din prieten în duşman dacă nu sunt respectate cu stricteţe câteva reguli simple, dar foarte importante, pentru că astfel pot fi prevenite evenimente tragice.

Deschide larg ferestrele când simţi miros de gaz în locuinţă sau la şcoală şi anunţă imediat adulţii, nu umbla la centrala termică, nu introduce obiecte metalice în priză, nu te juca lângă conductele de gaz şi nu umbla la robineţii acestora, nu atinge stâlpii de electricitate sau firele căzute la pământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihaela

    sâmbătă, 07.05.2016 at 14:34

    feliciari tuturor elevilor!! ma bucura tare mult sa stiu ca avem copii inteligenti in tara noastra si cat suntem de bogati avandu-i.Baiatul meu este clasa a 7a si il vad preocupat de scola,deocamdata.petrece mult timp la calculator invatand.Il vad folosind foarte mult un dex online si invata zilnic cuvinte noi.Pe mine ma bucura foarte mult ca utilizeaza calculatorul in acest scop,sper sa devina si el olimpic la limba romana daca tot ii place atat de mult 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax