Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevi şi profesori polonezi, în vizită la Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj. Program artistic şi prezentarea tradiţiilor româneşti

Publicat

DSCN4466 Peste 20 de elevi şi profesori din Polonia au avut ocazia să cunoască tradiţiile româneşti şi atracţiile turistice din Alba, în urma unei vizite la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj.

Aceştia au venit în România la invitaţia şcolii din Blaj, după ce echipa de majorete a „Crystal Team”, coordonată de învăţătoarele Crina Frățilă și Rozina Mărginean, a participat în Polonia, anul trecut, la lansarea campaniei europene „Salvați albinele”, la iniţiativa şcolii „Skola Bolecina” din Sulkowice, Polonia.

Vizita delegației din Polonia a fost un moment festiv pentru școala din Blaj. După o primire tradițională, făcută de elevi îmbrăcați în portul național românesc, oaspeților le-a fost adresat un cuvânt de bun venit din partea directoarei Alina Maria Dulău.

Cei 23 de elevi de peste hotare, 6 cadre didactice și directorul școlii poloneze au fost conduși apoi de gazde în interiorul instituției școlare, unde le-au fost prezentate condiţiile de studiu.

După ce oaspeții au făcut un tur al școlii, activitățile au continuat în sala multifuncțională, unde a avut loc un schimb de experiență între dascălii din cele două școli, pe teme privind educația în școlile partenere și pe teme manageriale între directori.

joc in curte Elevii au socializat în limba engleză și au desfășurat câtava jocuri interactive în curtea școlii. Elevii clasei a IV a B, coordonați de prof. înv. primar Susana Șuteu, au animat atmosfera printr-un spectacol de dansuri populare românești, oaspeții fiind invitați apoi să danseze cu gazdele.

După ce musafirii  au petrecut câteva ore în școală, au vizitat orașul, obiectivele culturale și turistice, dar și atracțiile naturale.

Pe parcursul șederii în România, delegația poloneză a fost în excursii la Salina de la Turda și la Alba Iulia, unde au vizitat Cetatea Alba Carolina.

„Această vizită a delegației din Polonia a fost un prilej de a schimba impresii, fiind un început promițător în ceea ce privește colaborarea dintre cele două instituții partenere și o oportunitate de realizare a unui schimb de bune practici”, a declarat directoarea şcolii, Alina Maria Dulău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax