Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Erasmus+ în Țara Moţilor. 71 de elevi din anul II al școlii profesionale vor fi calificați în mai multe domenii, în străinătate

Publicat

,Anul 2017 marchează 30 de ani de programe educaţionale europene în România, ani în care au fost implementate proiecte care au schimbat viaţa a mii de participanți din şcoli teroretice şi tehnice, universităţi, organizaţii neguvernamentale şi instituţii implicate în activităţi de formare profesională.

În acest an aniversar proiectul ,,European mobility for European students” (referința proiect 2016-1-RO01-KA102-023354) își propune să formeze în străinătate, în companii din domeniul alimentației si comerțului, 71 de elevi aflați în anul II al școlii profesionale, calificarea ospătar/chelner, vânzător în unități de alimentație si în clasa a X-a si a XII-a învățământ liceal, calificarile Tehnician în activitati economice, Tehnician în activitati de comerț si Tehnician în gastronomie.

jj Proiectul, finanțat integral din fondurile Uniunii Europene, și-a propus ca pe baza unui parteneriat între patru instituții VET din România, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni- inițiatorul și beneficiarul proiectului, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş Beiuş, Liceul Tehnologic Grigore Moisil Deva, Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni și o instituție VET din Portugalia, Escola Professional – Associação Para a Formação Profisisonal e Desenvolvimento do Montijo, să ofere propriilor elevi, al treilea an consecutiv, oportunitatea de a-și forma, exersa și îmbunătăți competențele cheie, tehnice și specializate prin învățare la locul de muncă în cadrul unor mobilităților de formare profesională desfășurate la companii de profil din străinătate.

Până în prezent, în lunile ianuarie, martie și aprilie, în cadrul proiectului s-au desfășurat patru fluxuri de mobilități din cele șase propuse astfel încât azi putem vorbi deja despre 41 de elevi care au îndeplinit obiectivele asumate de proiect de a dobândi cunoștiințe și abilități corespunzătoare competențelor cheie ale calificării certificate prin instrumente Europene ECVET (european credits for vocational educational training), de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, relaționare și comportamentale devenind mai ,,europeni’’, de a acumula experienţe practice deosebite, într-un mediu de muncă european, a căror certificare să îi susțină la angajare în perspectiva mediului concurențial de pe piața muncii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax