Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Experienţa roboțelului XEO şi echipei de la Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia, la competiția First Tech Challenge de la București

Publicat

17545437_1316070161805103_8186043410453766287_o Roboțelul XEO construit de elevi albaiulieni de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” a jucat șase meciuri, din care a câștigat trei, la competiția de robotică First Tech Challenge din weekend, cel mai amplu concurs de acest fel organizat în România. Elevii pasionați de robotică au dat dovadă de multă ambiție, încrâncenare, rezistență fizică și psihică, potrivit profesorului coordonator Sebastian Onac.

În weekend-ul 25-26 martie, 800 de elevi, reuniți în 53 de echipe din 33 de orașe, s-au întrecut în cea mai amplă competiție de robotică organizată în România. Printre ei, şi echipa de la Colegiul Naţional “HCC” din Alba Iulia, cu roboţelul XEO.

Echipele de liceeni înscriși au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International. La Sala Polivalentă din București au fost organizate jocuri complexe în echipe, în urma cărora au fost desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie. Aceștia sunt: Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja” (București), Impulsive – FTC (Suceava) și Soft Hoarders (Craiova).

Robotul XEO, construit de echipa de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia are capacitatea de a prelua mingi şi de a le arunca la o ţintă fixă. Creierul roboțelului este un telefon mobil cu sistem de operare android. În cadrul concursului, roboțelul a trebuit să aibă autonomie și să poată fi coordonat și printr-un alt telefon mobil similar.

Vezi şi VIDEO: Un roboțel construit de o echipă de la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, participant la cea mare competiţie de robotică din România

„De când sunt profesor, nu am întâlnit această situație. Nu am văzut atâta ambiție, încrâncenare, rezistență fizică și psihică timp de 56 de ore cu somn totalizat de 6 ore într-un concurs Maraton Național. Respect ! Drăguș Alexandru, Pop Cristian, Bendea Daniel, Sofrac Robert, Cioancă Răzvan, Zaharescu Constantin, Ioica Bogdan, Corpodean Darius, Florea Denisa, Adam George, Dumitrache George, Oprita Cătălin, elevi ai Colegiului HCC, Alba Iulia.

În fiecare noapte începând cu ora 23.00, antrenamente și reconfigurare de roboți la HUB-ul Universității Politehnice București și direct, fără somn, dimineața la 7 intrarea în competiție zi-lumină, un somn de 2 ore. Și tot așa de 3 ori!

La concursul marathon FIRST Tech Challenge România (25-26 martie, Sala Polivalentă București) au participat 53 de echipe, reunind 800 din cei mai buni elevi selectați din 48 de licee din România.

Robotul RO 001 XEO HCC a jucat 6 meciuri din care a câștigat 3, pe parcursul competiției a pierdut un motor și un senzor, a fost reconfigurat și antrenat în permanență înainte de fiecare intrare în cele 6 competiții”, a transmis pe o rețea de socializare Sebastian Onac, unul dintre profesorii coordonatori.

Echipa proiectului:

Elevi: Alexandru Drăguş, Cristian Pop, Daniel Bendea, George Dumitrache, Ştefan Cioancă, Constantin Zaharescu, Bogdan Ioica, Darius Corpodean, Robert Sofrac, George Adam, Denisa Florea, Cătălina Opriţa.

Profesori coordonatori/tutori: prof. informatică Grad I, Sebastian Onac, prof. informatică Grad I, Carmen Palcu, prof. informatică Grad I, Laura Mureșan

Mentor: Corina Rotar, conferențiar Universitatea “1 Decembrie 1918”, Alba Iulia (Informatică)

Vezi şi FOTO: Elevi de la Colegiul „HCC” Alba Iulia vor participa la cea mai mare mare competiţie de robotică din România

Foto: Facebook, Sebastian Onac

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax