Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţii de obiecte tradiţionale realizate de structurile de economie socială de la Şona şi Căpâlna

Publicat

poza sona expo aiud 1 Structurile de economie socială Filabrod Şona şi Filoart Căpâlna şi-au prezentat în această lună produsele tradiţionale pe care le realizează, în cadrul unor expoziţii organizate în diferite oraşe din judeţ. Expoziţiile celor două structuri de economie socială au avut loc cu ocazia unor evenimente precum Festivalul Internaţional de Folclor de la Aiud sau Zilele Municipiului Sebeş.

În cadrul acestor expoziţii, structura de economie socială de la Şona şi-a prezentat o serie de articole textile brodate precum veşminte arhiereşti şi preoţeşti, articole de broderie bisericească, trusouri de botez, ii tradiţionale, ştergare sau costume populare.

Structura de economie socială de la Căpâlna şi-a expus cele mai frumoase icoane pictate pe sticlă, obiecte din lemn sculptate sau gravate, obiecte de artizanat din lemn dar şi ţesături din lână şi bumbac.

Structurile de economie socială de la Şona şi Căpâlna au fost înfiinţate în acest an în cadrul proiectului „Parteneriat pentru integrare”, proiect implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia „Meşteşugarii din Căpâlna”. Aceste structuri de economie socială au angajat persoane din grupuri vulnerabile contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care funcţionează.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax