Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Femeia, între dor și zbor”, la Academia Doamnelor Alba Iulia. Eveniment dedicat celebrării sensibilității feminine

Publicat

17212165_1478248055532693_8711754761070070845_o Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a organizat marți, 7 martie, evenimentul „Femeia, între dor și zbor”, dedicat celebrării sensibilității feminine, sub diferitele sale forme de manifestare.

Evenimentul a debutat cu vernisajul expoziției personale de pictură ”Dor” semnată de Alexandrina Moldoveanu, care frecventează Atelierul de pictură din cadrul centrului, o femeie puternică, ce a fost capabilă să depășească o imensă dramă personală, găsindu-și refugiul în artă, pictând tablouri de o sensibilitate aparte.

De altfel, titlul expoziției nu a fost ales întâmplător, întreaga colecție fiind un buchet de gânduri, doruri și iubire maternă.

Expoziția a fost prezentată de Elena Maria Cristina Pop, profesoară de arte plastice, care a remarcat sensibilitatea care se ascunde în spatele acestor tablouri, considerând că ”pictura ei este ca o doină, o doină de dor”.

Aceasta a venit însoțită de fiul său, celebrul deja tânăr violoncelist Gabriel Cristian Pop, care a interpretat o doină.

Maria Trif Deac și-a lansat, la Alba Iulia, volumul de poezii de dragoste ”Zbor de primăvară”, cuprinzând poezii frumoase, într-un stil mai degrabă clasic. Este cel de-al doilea volum al său, primul fiind lansat în 2014. Prezentarea volumului a fost susținută de Angela Păcurar – profesoară de limba franceză și de Dumitru Vasile – membru al Cenaclului literar ”Solaris” din Cugir.

Seara s-a încheiat într-o notă optimistă, în acordurile muzicii folk.

Felicia Pop, o învățătoare din Alba Iulia care insuflă copiilor încă din clasele primare dragostea pentru muzică și chitară, și Raluca Valeria Cismaru, educatoare în Sibiu și interpretă de muzică folk cunoscută pentru vocea și compozițiile ei, au încântat audiența cu vocile lor extraordinare și cu piese care au ajuns la sufletul doamnelor și domnilor care s-au aflat în sală.

„A fost un eveniment încărcat de emoție, în care femeile au demonstrat că sunt sensibile, talentate, că au o mare putere de a dărui, că au o bucurie sinceră atunci când împărtășesc emoții și le trăiesc împreună cu ceilalți. A fost o întâlnire de suflet, așa cum ne dorim să fie toate activitățile și evenimentele organizate de Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia”, a declarat coordonatoarea centrului, Ana Cosma.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax