Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festival de fotografie şi film la Aiud. Peste 70 de artişti din ţară si străinătate au participat la eveniment

Publicat

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Film şi Fotografie „Art Aiud” 2013, s-a desfăşurat weekendul trecut. În cadrul acestui eveniment, au fost prezentate o serie de proiecţii de clipuri si filme scurte şi expoziţii naţionale si internaţionale de artă fotografică, atât personale cât şi de grup. Întregul eveniment a reprezentat un nou „experiment artistic” şi deopotrivă o „propunere îndrăzneaţă”, după cum a precizat directorul artistic al Fundaţiei Inter Art, Ioan Hădărig.

Festivalul a cuprins două seri cu filme realizate de Mihaela Ilea (Cluj), Lorincz Zoltan Jr. (Aiud), Mauricio Silerio (Mexic) şi Sasho Parket (Macedonia). De asemenea, au avut loc patru expoziţii personale si de grup, realizate de artişti din diverse ţări precum Mexic, Ungaria şi Romania, şi expoziţiainternaţională de artă fotografică, ce a cuprins lucrări semnate de peste 70 de artişti fotografi din Azebaijan, Bosnia si Herţegovina, Brazilia, Germania, Haiti, Irlanda, Macedonia, Muntenegru, Mexic, SUA şi România.

Regalul de fotografie şi film a oferit spectatorilor, vizitatorilor şi participanţilor, o persectivă aparte a fenomenului artistic vizual contemporan şi posibilitatea participării la un proiect internaţional, atât prin manifestarile realizate, cât şi prin implicarea într-o creaţie contemporană.

„Festivalul s-a bucurat de un real succes. Am reuşit în această a IX-a ediţie, un proiect complex si îndrăzneţ, un pariu «vizual», în care au câştigat atât artiştii participanţi, cât şi publicul spectator. Numărul important de participanţi, mai ales cei tineri, întăresc convingerea necesităţii construirii în continuare a unui spaţiu cultural alternativ, care să ofere oportunitatea accesului la arta calitativă contemporană şi care să fie o punte de legătură cu proiectele internaţionale pe care le realizăm pe toate continentele”, a mai transmis Ioan Hădărig.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax