Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul de Umor, ediția a X-a, la Aiud. Expoziție de fotografie umoristică, teatru, filme și caricatură

Publicat

Festivalul de Umor ediția a X-a a avut loc la Aiud, în perioada 25-26 aprilie. În cadrul evenimentului, au fost prezentate expoziții de fotografii umoristice, clipuri umoristice, piese de teatru și expoziții de caricatură veche. La eveniment au participat atât invitați din țară, precum Ștefan Popa Popa’s, dar și din țări precum Spania, India, Franța, Turcia, Belgia și altele.

În cadrul manifestării, a fost vernisată o inedită expoziție semnată de Ștefan Popa Popa’s, alături de o expoziție internațională de caricatură și una de fotografie umoristică, trei expoziții nționale de desene satirice și o expoziție a studenților de la facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, care au prezentat și o serie de filme. De asemenea, trupa de teatru Skepsis din Alba Iulia, a încântat publicul cu o piesă semnată de A.P.Cehov.

La eveniment au participat artiști din peste 25 de țări, fiecare încercând să ilustreze cât mai bine valoarea culturală a umorului și importanța desenului satiric în viața comunității.

„O manifestare ajunsă la ceas aniversar, posibilă datorită implicării, în timp, a unor oameni de talent, a unor valoroase instituții de cultură și învățământ, desfășurată sub generosul patronaj al marelui car icaturist Ștefan Popa Popa’s și-a popus să aducă un zambet pe chipul trist al omului de astăzi”, a transmis Ioan Hădărig.

Organizatorii acestui eveniment au fost Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia „Inter-Art” Aiud, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Aiud și Consiliul Local Aiud, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba în colaborare cu Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia, Asociaţia Caricaturiştilor Profesionişti din România, Fundaţia Popa’s, Facultatea de Teatru şi Televiziune – Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca, departament Cinematografie-Fotografie-Media, Asociaţia Grupul Skepsis Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax