Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO| Festivalul Luminii la Alba Iulia: Mii de luminițe au transformat Cetatea Alba Carolina într-o lume de poveste

Publicat

IMG_0359 Cetatea Alba Carolina s-a transformat,sâmbătă seara, pentru câteva ore, într-o lume de poveste. Mii de luminițe s-au aprins  la Festivalul Luminii de la Alba Iulia, desfășurat în zona Poarta I- Obelisc- Poarta III.  Cercetașii din Alba Iulia- organizatorii festivalului, au mai avut, în acesta vară, alte două încercări de organizare a evenimentului care au eșuat din cauza vremii nefavorabile. La a treia încercare Cercetașii au reușit să creeze pentru albaiulieni o ambianță care să îi ajute să se deconecteze preț de câteva ore de agitația cotidiană și să intre într-o lume de basm. Foarte bine organizați, zeci de tineri cercetași, au aranjat mii de lumânări în cutiuțe de hartie, marcând cu acestea mai multe zone pietonale din cetate. Odată cu lăsarea întunericului toate luminițele au fost aprinse, întreaga zonă transformându-se într-o lume de poveste,  spre bucuria sutelor de persoane, localnici și turiști,  prezente la eveniment.

La Festivalul Luminii vizitatorii au avut parte de forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare a putut completa răsunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile mărunte care îți fac ziua mai bună?”, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste.

IMG_0313 Cercetașii și-au propus ca în cadrul Festivalului Luminii să facă și un schimb liber cu cărți, pentru că și cărțile sunt un mod de a ieși din cotidian, intenţia cercetaşilor fiind de a încuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte.

Festivalul Luminii a apărut ca idee în 2004 la Cluj, urmând ca în 2008 să se extindă la nivel național, evenimentul devenind unul sincron în mai multe orașe.

La Alba Iulia, festivalul a ajuns la a V-a ediție. Inițial fost programat să se desfășoare pe data de 17 mai, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile, la Alba Iulia nu s-a reușit aprinderea luminițelor.

Cercetașii din Alba au mai pregătit în acest sfârșit de săptămână și o expoziție la Sala Unirii, pentru a marca cei 20 de ani de cercetașie din Alba Iulia. În cadrul expoziției sunt prezentate obiecte din colecția muzeului cât și elemente cercetășești ale grupului din Alba Iulia. Aceasta va fi deschisă de duminica, 5 octombrie, ora 12.00, timp de o săptămână.

Centrul Local Axente Sever s-a înființat la data de 5 octombrie 1994, când un grup de studenți pasionați de munte au primit decizia de înființare a unui Centru Local, care ulterior și-a primit denumirea de ”Axente Sever”, deoarece la Blaj a funcționat unul din primele grupuri de cercetași din țară încă din 1912. În prezent, grupul de cercetași numără 150 de membrii, fiind în acest moment cel mai mare centru de cercetași din țară. Pe parcursul celor 20 de ani, cercetașii au organizat tabere pe tot parcursul anului, printre care și o tabară deja tradiție, în fiecare vară, la care sunt invitați toți membrii Centrului Local. În acest an cercetașii organizează și ediția cu numărul 17, a Festivalului Național Unitate și Prietenie, care are loc pe data 1 Decembrie, unde anual, la Alba Iulia, se strâng 400 de cercetași din toată țara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax