Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Fun to Fly” la Râpa Roșie: Acrobaţii cu aeromodele și curse cu mașinuțe off-road. Vremea rea a stricat spectacolul de pe cer

Publicat

IMG_0054 Vremea rea a rărit număriul pasrticipanților și a ținut la sol majoritatea aparatelor de zbor, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de aeromodelism și automodelism „Fun to fly” de la Râpa Roșie . Festivalul se desfășoară în perioada 1-3 mai și marchează și deschiderea oficială a sezonului de zbor. La cea de-a de-a XIV-a ediție a festivalului „Fun to fly – Râpa Roșie” pasionații de aeromodelism și automodelism au venit din toate colțurile țării cu corturi, rulote și cu cele mai noi ”zburătoare” create în propriile ateliere. Chiar dacă este un hobby pe care cei de pe margine îl privesc cu interes, pentru cei care îl practică implică și cheltuieli care ajung la zeci de mii de lei.

Și cum pasiunea pentru anumite lucruri începe încă de când ești copil, la Râpa Roșie și cei mici au fost bucuroși să vadă „marile zburători” traversând cerul, mulți dintre ei spunând părinților că își doresc un avion. Dar s-au mulțumit și cu cele de jucărie pe care le puteau lansa singuri, fără comenzi sofisticate.

IMG_0060 Și cei care au venit hotărâți să își cumpere un aeromodel au avut oferte, mai scumpe sau mai iestine. De la 30 -40 de lei până la 600- 3.000 de lei sau chiar câteva mii costă aeromodelele expuse la festival. În funcție de motor, model, dar și alte caracteristici prețul poate fi unul convenabil pentru iubitorii de aeromodele.

Până vineri după-amiaza la Râpa Roșie au ajuns 250 de piloți, dar ploaia de sâmbătă i-a făcut pe mulți să se întoarcă acasă. Daca nu au putut să ridice la cer aeromodelele majoritatea participanților au profitat de natură, au făcut grătare și au schimbat impresii și și-au făcut noi cunoștințe .

În cazul în care vântul va fi potrivit, doritorii se vor putea bucura și de zboruri cu parapanta.

Astfel că acei care încă nu și-au făcut curaj să plece de acasă din cauza vremii, mai au la dispoziție o zi să vadă cu ochii lor atmosfera la festivalul de modelism de la Râpa Roșie, pentru că prognoza meteo pentru ziua de duminică părea să fie mai optimistă.

În cei 14 ani de existență, festivalul „Fun to Fly – Râpa Roșie” a consacrat Râpa Roșie și Sebeșul pe harta aeromodelismului din România și din Europa. Cea mai mare întâlnire de modelism din România este organizată de Clubul Sportiv Archaeopteryx Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei Sebeş și al Consiliului Județean Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax