Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Funcţionarii Primăriei Aiud şi elevi de liceu au plantat arbori în Pădurea Sloboda. SÂMBĂTĂ, Ora Pământului şi plimbare cu bicicletele

Publicat

DSCN9405 Angajaţii Primăriei Aiud şi ai instituțiilor subordonate Consiliului Local, alături de primarul Mihai Horațiu Josan şi ajutați de peste 100 de elevi ai colegiilor din municipiu au participat miercuri la o acțiune de plantare de puieți de cireș sălbatic și stejar. Manifestările continuă, sâmbătă, cu alte două evenimente. Va fi marcată „Ora Pământului” şi aiudenii vor fi invitaţi să iasă la plimbare cu bicicletele.

La acţiunea de miercuri, au participat, alături de autorităţile locale, elevii de la Colegiul ”Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Tehnic Aiud, Colegiul ”Bethlen Gabor” Aiud și Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza” Ciumbrud.

Activitățile de regenerare a pădurilor din împrejurimile municipiului au început încă din anul 2011, iar în acest an zona aleasă pentru a fost pădurea Sloboda, unde, cu sprijinul Ocolului Silvic Aiud, au fost plantați peste 1000 de puieți de stejar și cireș sălbatic.

1937067_944457805591749_4995925570479386542_n În paralel cu acțiunea organizată de Primăria municipiului Aiud, reprezentanții Ocolului Silvic Aiud au plantat 4000 de puieți, în apropierea șantierului forestier, o zonă în care regenerarea naturală nu a funcționat.

Acțiunea de împădurire a pădurii Sloboda a marcat începerea „Lunii Pădurii”, eveniment ce se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie și care, în anul 2016, poartă numele de ”Luna plantării arborilor”.

„Luna Pădurii” este unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, fiind o lună în care este subliniată importanța pădurilor, a rolului esențial pe care îl au în menținerea echilibrului ecologic.

Acțiunile organizate de administrația aiudeană vor continua sâmbătă, cu ocazia ”Orei Pământului”, când, aiudenii sunt așteptați la evenimentul Aiud Maraton, evenimentul sportiv al anului pentru municipiu. La probele de maraton și semimaraton din acest an s-au înscris sute de concurenți din întreaga țară.

Vezi şi 19 martie: Aiud Maraton 2016, a doua ediție a competiției lansate de sportivul Levente Polgar Ioan. Peste 300 de participanți

În aceeași zi, aiudenii sunt invitați să se alăture demersului autorităților locale, de a promova mijloacele de deplasare prietenoase cu natura și benefice pentru organism, ieșind la o plimbare cu bicicletele, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru întreaga comunitate aiudeană.

Seara, între orele 20.30 – 21.30, în Primăria municipiului Aiud și în unitățile subordonate Consiliului Local se vor stinge luminile, iar iluminatul public va fi întrerupt timp de o oră, municipiul alăturându-se astfel celor peste 7000 de orașe din întreaga lume care celebrează Ora Pământului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax