Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Garda Apulum a făcut spectacol la Festivalul Dacic Petrodava de la Piatra Neamț. Demonstrații militare, lupte cu gladiatori și dansuri

Publicat

DSC_0707 Garda Apulum a participat în acest sfârșit de săptămână la cea de a II-a ediție a Festivalului Dacic Petrodava care s-a desfășurat la Piatra Neamț.

Voluntarii din cele patru trupe de reconstituire istorică din Alba Iulia care activează sub titulatura generică Garda Apulum (Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis) au fost protagoniștii unicului festival de acest gen din Moldova. Timp de două zile aceștia au făcut spectacol prezentând un program vast din care nu au lipsit demonstrațiile de tehnică militară, luptele de gladiatori, dansurile și atelierele antice. Bineînțeles că povestea anticului Apulum nu a lipsit din prezentare.

De precizat că evenimentul își propune să promoveze patrimoniul istoric antic local, care are în prim-plan cetatea dacică a Petrodavei, aflată în proximitatea orașului Piatra-Neamț.

Deplasarea a fost susținută de Muzeul Național a Unirii Alba Iulia și Societatea de Transport Public Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax