Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: GREVĂ la Poşta Română. Majoritatea angajaţilor din Alba au oprit activitatea, după negocieri eşuate pentru majorări salariale

Publicat

IMG-20161027-WA0004Peste 90% dintre angajaţii Poştei Române din judeţul Alba au oprit activitatea, joi dimineaţa, alăturându-se protestului spontan la nivel naţional, după ce negocierile între conducerea companiei şi liderii de sindicat au eşuat. Angajaţii cer majorare salarială de 100 lei net, însă au obţinut doar 60 de lei creştere de venit.

Activitatea Poştei Române în judeţul Alba este blocată de joi dimineaţa, după ce aproximativ 450 de salariaţi din cei 490 au oprit lucrul, nemulţumiţi de faptul că le-au fost rezolvate solicitările din punct de vedere al salariilor. Astfel de proteste se desfăşoară la nivel naţional.

IMG-20161027-WA0005„După întâlnirea de Comitet executiv la sediul central al companiei, în care liderii de sindicat din Poşta Română au participat pentru negocieri privind creşterea salarială cu 100 lei net cerută de angajaţi, coborâtă de la nivelul iniţial cerut (200 lei), rezultatul a fost că este posibilă doar majorare cu 60 de lei net.

Considerăm ca este bătaie de joc, astfel că salariaţii au oprit lucrul şi nu pleacă pe teren până nu se semnează act adiţional cu valoarea cerută iniţial. Niciodată nu au zis (conducerea companiei – n.r.) că nu se poate face majorare salarială, toate soluţiile au fost concedieri. Nu se mai poate să nu faci performanţă. Situaţia trebuia rezolvată de peste 7 luni”, a declarat pentru Alba24, Nicolae Albu, preşedintele Sindicatului lucrătorilor poştali din România, Filiala Alba.

Poştaşii nu au mai plecat pe teren, pentru distribuirea corespondenţei, nu au mai fost distribuite colete, iar activitatea la ghişee a fost blocată. Sindicaliştii spun că activitatea va fi reluată doar după ce revendicările le vor fi rezolvate, prin semnarea actului adiţional la contract de muncă.

Reamintim că angajaţii Poştei Române au participat la mai multe proteste, în ultima perioadă. Obiectivul principal al sindicaliştilor este “Salvarea Poştei Române” şi a angajaţilor cu salariul lunar net sub 1.100 lei, potrivit unui comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Aceştia aduc în atenţie “lipsa de performanţă a celor cinci echipe manageriale numite în ultimii 8 ani de 6 miniştri (pana in 2015)”, “dezinteresul persoanelor desemnate în ultimii 8 ani în Consiliul de Administraţie şi în AGA a CNPR” şi au cerut implicarea Statului Român.

Proteste similare se derulează la Cluj, Sibiu, Buzău, Vrancea, Prahova, Maramureş.

Sindicaliştii spun că, la nivel naţional, peste 15.000 de angajaţi au salarii mici, inclusiv de 800 de lei net. De asemenea, au atras atenția că nu beneficiază de anumite soluții tehnice pe care colegii lor din alte țări le primesc, de faptul că de zeci de ani sortarea corespondenței se face manual sau de faptul că greutatea mare pe care o cară zilnic le provoacă boli profesionale.

O altă problemă gravă este legată de deficitul de personal, la care se adaugă o mare fluctuație, cauzată tocmai de salariile mici.

Vezi şi FOTO: Angajaţi din Alba ai companiei Poşta Română au protestat la Braşov, alături de colegi din ţară, pentru majorarea salariilor şi alte măsuri de la Guvern

Vezi şi FOTO: PROTEST al angajaţilor de la Poşta Română, la Alba Iulia şi Blaj. Sunt nemulţumiţi de salarii şi penalizări din contractul cu CNADNR

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mühlbach

    vineri, 28.10.2016 at 19:18

    Ar trebui sa le fie rusine unora dintre angajatii de la ghiseele din Alba (centru) si Sebes.
    Acolo este tot timpul greva din Ianuarie pana in Decembrie, ce greva le-a mai trebuit ?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax