Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: IARNĂ GREA pe drumurile din ALBA. Șosele – patinoar și maşini în şanţ DUMINICĂ dimineaţa. Autorități luate prin surprindere de ninsori

Publicat

DN1 zapada 2015 alba După ce sâmbătă CNADNR anunţa că acţionează preventiv în această perioadă pe drumurile naţionale, ninsorile care au acoperit şi şoselele din Alba arătau, duminică dimineaţa, că autorităţile au fost luate prin surprindere de vremea grea. Drumul Naţional 1 – E81, spre Cluj era semi-patinoar şi unii şoferi au reclamat că nu s-a intervenit cu utilaje. Mai mult decât atât, în zona Gârbova s-a produs şi un accident: un Focus a rămas suspendat în şanţ.

Desigur, iarna nu-i ca vara, iar „condiţiile de iarnă” impun conducătorilor auto prudenţă la volan şi echiparea autovehiculelor corespunzător. Însă în sprijinul acestora, mai ales în perioada în care mulţi se întorc din vacanţele de la munte din perioada sărbătorilor de Anul Nou, ar trebui să vină cei care sunt plătiţi din banii noştri pentru a asigura întreţinerea drumurilor.

(P) Cauciucuri de iarnă de la Auto-Zilla.ro. Magazin online de piese auto și accesorii pentru mașina ta

„O tură” pe DN1, în zona Teiuş – Aiud, duminică dimineaţa, a dovedit, însă, că drumarii nu au fost pe atât de vigilenţi pe cât ar fi trebuit. Din imaginile ataşate şi relatările unor şoferi reiese că nu s-a intervenit cu utilaje, carosabilul era alunecos duminică dimineaţa şi s-au produs şi accidente rutiere.

În zona Gârbova, spre exemplu, un autoturism Ford Focus a ajuns în şanţ după ce, cel mai probabil, şoferul nu a mai putut controla maşina pe carosabilul semi-patinoar.

În aceeași zonă, la câteva sute de metri distanță, o altă mașină era pe marginea drumului, după ce șoferul a derapat pe șoseaua alunecoasă.

Potrivit datelor publicate de CNADNR, SDN ALBA a acționat cu 6 autoutilaje, fiind răspândite 7 tone de material antiderapant pe:DN 1, DN 67C, DN 74, DN 74A , DN 75, DN 1R. Pe DN 75, în județul Alba, la Scărișoara, între kilometrii 58+000 și 65+000 era zăpadă pe porțiuni, până 1 cm.

De asemenea, duminică dimineața, pe DN1, în zona Unirea, era ceață cu vizibilitate scăzută sub 100 de metri, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește drumurile județene, se intervine cu cele 50 de utilaje disponibile, potrivit reprezentanților CJ Alba. Nu au fost raportate probleme de circulație. Pentru că în continuare ningea ușor, duminică dimineața, în mai multe zone din județ, nu s-a intervenit cu material antiderapant. Acesta va fi răspândit doar după oprirea precipitațiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax