Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Imagini inedite în Munții Apuseni. Haită de lupi surprinsă în timp ce devorează un cerb

Publicat

15977027_1218276604887363_1515391528362401934_n Rangerii  din Parcul Natural Munţii Apuseni au fost martorii unor evenimente cum rar le este dat să întâlnească, cu toate că își petrec mare parte din activitate în inima munților. Aceștia au surprins o haită de lupi în timp ce devorau un cerb.

Natura poate să te uimească, mai ales atunci când ai parte de imagini pe care te gândești că le poți vedea doar la televizor. O astfel de imagine a fost surprinsă de reprezentanții Parcului Natural Munții Apuseni, care, în timpul patrulelor au găsit un cerb ucis de o haită de lupi. Pentru a vedea dacă se întoarce haita, aceștia au montat o cameră, iar rezultatele au apărut după 11 zile, când animalele s-au întors la pradă.

„În urma patrulelor efectuate în teren, colegii noștri au identificat un exemplar de cerb (Cervus elaphus) ucis de către o haită de lupi (Canis lupus). Am montat camera, iar după 11 zile aceștia s-au întors să mănânce din nou.

Lupii se hrănesc și cu cevride printre altele, dar în acelaşi timp, le „igienizează”, căci ei prind mai ales exemplarele bolnave, slăbite, contribuind prin acest proces de selecţie naturală”, spun reprezentanții Parcului Natural Munții Apuseni.

sursa: Parcul Natural Muntii Apuseni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax