Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: În timp ce drumurile din orașe sunt sub nămeți, comuna Ciugud dă un exemplu că se poate ca iarna să nu te ia prin surprindere

Publicat

DSC_0917 În timp ce toate drumurile din orașe sunt acoperite de zăpadă, o comună din Alba ne dă o lecție de bune practici. La Ciugud oamenii s-au trezit cu drumurile curățate încă de la primele ore ale dimineții. Primăria s-a pregătit încă din noiembrie pentru a intervenii, iar acest lucru se vede din plin. Cu doar patru utilaje au reușit să împiedice depunerile de zăpadă și circulația greoaie care s-ar fi produs din cauza ninsorilor abundente.

O sărăriță, două buldozere cu lamă și un tractor cu lamă au intervenit încă de azi noapte pe drumurile din Ciugud pentru a împiedica depunerea zăpezii. Utilajele aparțin primăriei și au intervenit de câteva ori bune pentru ca drumul să fie practicabil încă de la prima oră.

Potrivit reprezentanților primăriei, pregătirea pentru o astfel de situație s-a făcut încă din noiembrie tocmai pentru a nu fi luați prin surprindere.

În timp ce cetățenii din Ciugud s-au trezit cu drumurile perfect curățate, la Alba Iulia situația au fost tocmai invers.

Operatorul de salubrizare au fost din nou luate prin surprindere, cu toate că se știa de zile bune că vom avea parte de ninsori. Drumurile din municipiul reședință de județ sunt acoperite de zăpadă, iar la primele ore nu exista nici urmă de utilaj.

UPDATE: Primăria Alba Iulia face un apel către cetățenii municipiului și către agenții comerciali, cu sedii de firme sau puncte de lucru în blocuri, care sunt rugați să își curețe trotuarele din fețele caselor sau a blocurilor. 

Sunt probleme cu deszăpezirea în localitatea ta? Trimite imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 sau pe Ştirea Ta pe Alba24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Robert

    vineri, 06.01.2017 at 11:54

    Ciugud are 7 strazi, e si greu sa le cureti…

    • ...

      vineri, 06.01.2017 at 13:06

      Uite o persoana cu capul pe umeri. Am ajuns sa comparam strazi care insumeaza zeci de kilometrii din Alba Iulia cu o mana de strazi dintr-o comuna. Ca sa nu mai vorbim ca pe un bulevard cu 4 benzi ai nevoie de 2 utilaje, pentru ambele benzi ca sa cureti eficient.

    • Tudor

      vineri, 06.01.2017 at 17:30

      Compari primaria din Ciugud cu cea din Alba…..daca ar fi avut 50 de strazi nu 7 situatia ar fi fost la fel.

  2. Ovi

    vineri, 06.01.2017 at 12:39

    Trebuie luați la răspundere cei care nu au intervenit. Au luat banii ca nesimțiții! Este dovada clara ca se poate dar trebuie sa și vrei ! Rușine primăriei din Ala Iulia !

  3. cristi

    vineri, 06.01.2017 at 13:28

    Faptul ca in Alba Iulia sunt multe strazi nu e o scuza. La cati bani platesc autoritatile pe orele de stationare a utilajelor de deszapezire, probabil e mai rentabil sa le tina in garaj decat ca le foloseasca. Pana la 9 dimineata in Alba Iulia nu au existat masini de deszapezire. Ce sa mai vorbim de cartierele limitrofe (Barabant, Micesti, Paclisa, Oarda)…oamenii de acolo vor mai vedea asfaltul (sau pietrisul pe unele strazi) doar la primavara cand se va topi zapada.

  4. Unde e capul de pe umeri?

    vineri, 06.01.2017 at 13:32

    Nu are legatura desteptilor cate strazi are. Fiecare primar dispune de un buget in functie de marimea localitatii. Fiecare primar, mai ales ca vorbim de 2 cu experienta, calculeaza daca firma care se ocupa are suficiente masini de interventie, iar la alba iulia sigur sunt multi mai multi angajati si se ocupa altcineva pt prinar de treaba asta.

  5. ***

    vineri, 06.01.2017 at 15:59

    Primăria Ciugud e cea mai tare primărie din țara, are oameni competenti care știu cum sa folosească fiecare leu in slujba cetateanului, are un primar deosebit unic in România care a demonstrat ca se poate face treaba doar sa se si vrea! Cinste primăriei Ciugud si oamenilor care lucrează acolo!

  6. Cineva

    vineri, 06.01.2017 at 18:04

    Nu conteaza cate strazi are orasul sau comuna. Conteaza sa vrei sa faci ceva. In Alba Iulia vor ramane strazi necurate mult timp mai ales ca acum va veni si frigul si vor ingheta. Eu cred ca principiul este ca principalele artere sa fie curate dar pe cele secundare nu se circula?? Azi dimineata nici cele principale nu erau curate. Eu am iesit la 08.00 si Motilor de exemplu nu era curatata de nici o culoare. Si inca ceva. Azi elevii erau in vacanta. Ganditi-va cum era traficul dc era perioada scolara. In concluzie iar ne-a luat iarna PRIN SURPRINDERE. Deci foarte bun exemplul cu Ciugudul. Daca vrei se poate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax